Tony Todd in Candyman (1992)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tony Todd in Candyman (1992)

Yes: Originele Candyman speelt tóch mee in de sequel!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Een Candyman-film zónder Tony Todd? Dat kan toch niet? Dat vindt Get Out-regisseur Jordan Peele gelukkig ook! Hij heeft de originele Candyman benaderd voor een rol in de sequel!

Eerder liet Tony Todd weten dat hij ‘gemengde gevoelens’ had over de nieuwe Candyman. Hij vond het jammer dat hij niet gevraagd was voor de film, maar dat hij inmiddels ook andere rollen speelde, waardoor hij zich niet 100% gepasseerd voelde.

Dat gezegd hebbende vond hij het wel vervelend dat hij niet benaderd was. Todd werd met zijn rol uit 1992 in één klap een modern horroricoon. Daar is nu dus verandering in gekomen. Welke rol Tony Todd speelt is niet bekend. Het dodelijke spook Candyman zelf wordt mogelijk neergezet door Yahya Abdul-Mateen II, bekend als Black Manta in Aquaman en uit The Get Down.

De toevoeging van Tony Todd is wel erg leuk. Hij speelde de Candyman in de klassieke eerste film, en in de twee (mindere) opvolgers. We zijn benieuwd of hij voor de verandering eens een held mag spelen, of… dat er misschien meerdere Candymans zijn?

Candyman 2?

De nieuwe film, die ook wel een ‘spirituele opvolger’ wordt genoemd, verschijnt in de loop van volgend jaar. Waarschijnlijk borduurt de film alleen voort op de eerste Candyman, zoals de Halloween-reboot van vorig jaar ook de latere films negeerde.

In de nieuwe film is de wijk in Chicago waar Candyman rondspookte geen achterstandsbuurt meer, maar wonen er vooral rijke mensen. De urban legend van het spook is echter nog springlevend! De nieuwe Candyman draait over een jaar in de bioscoop, ergens in juni 2020.

Lees verder