Brrr! Candyman krijgt een tweede leven, van de makers van Get Out!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Brrr! Candyman krijgt een tweede leven, van de makers van Get Out!

Brrr! Candyman krijgt een tweede leven, van de makers van Get Out!

|
|

Laatste update:

De geruchten gingen al een tijd rond, en bleken helemaal waar! Candyman, de bekende horror/slasher-film uit 1992 krijgt een opvolger!

Jordan Peele, de regisseur van Get Out, is bij de film betrokken als producent; de geruchten dat hij met een Candyman-remake speelde klopten dus! De film wordt geregisseerd door Nia DaCosta (Little Woods) en wordt een ‘spirituele opvolger’ van het origineel uit 1992.

Candyman

Candyman draait om de geest van een gekleurde man (Tony Todd), die in de 19de eeuw zomaar werd gelyncht in Chicago. Hij spookt nog steeds door de straten, en zijn malafide invloed wordt sterker naarmate de mensen in zijn ‘urban legend’ blijven geloven.

Dat is slecht nieuws voor Helen (Virginia Madsen), die als studente de legende onderzoekt en onderuit probeert te halen… De Candyman doet alles wat hij kan om zijn eigen bloederige legende in stand te houden!

Zoals zoveel horrorfilms kreeg Candyman meerdere vervolgen; de één nog overbodiger dan de ander. Candyman: Farewell To The Flesh (1995) kon er nog nét mee door, maar Candyman: Day Of The Dead (1999) ging al nergens meer over.

Een goede remake of reboot zou in dit geval dus helemaal geen slecht idee zijn. Halloween deed het dit najaar óók angstwekkend goed! Zoals gezegd volgt de nieuwe Candyman op het originele deel, en worden de sequels grotendeels genegeerd. In de nieuwe film is de ex-achterbuurt in Chicago waar Candyman rondspookt helemaal gerenoveerd, en hebben de normale inwoners plaatsgemaakt voor yuppen.

Het is de bedoeling dat de horrorfilm medio 2020 in de bioscopen draait.

Lees verder