AD-columniste Angela de Jong

Veronica Superguide logo
AD-columniste Angela de Jong

8 BN’ers die een eigen tv-programma moeten krijgen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Van sommige sterren hoop je dat ze méér op tv komen in plaats van minder. Daarom stelden wij speciaal voor hen een paar snode plannetjes op. Deze 8 BN’ers verdienen namelijk een eigen show!

1. Martien Meiland

‘Wat goéééd’ en ‘ééééénig’. We horen het Martien zo zeggen in Chateau Meiland. Deze hilarische realityshow op SBS6 krijgt gelukkig een tweede seizoen. Als het aan ons ligt mag de flamboyante Martien best meer tv-werk doen.

Hopelijk heeft het gezin Meiland nog tijd over naast het runnen van die gigantische kasteel-B&B in Frankrijk. Martien – die alles weet van huizenstyling - kan dan zo een soort Hotter Than My Daughter gaan doen, maar dan met ingezakte interieurs in plaats van ingezakte moeders.

2. Peter R. De Vries

Presenteerde natuurlijk jarenlang crimeshows en recent een eigen, niet zo succesvolle talkshow (De Raadkamer), maar dat weerhoudt Peter R. er niet van om overal en nergens op te duiken. Geen enkel tv-programma is meer ‘veilig’ voor de ongezouten en stevig onderbouwde mening van Nederlands bekendste misdaadverslaggever.

We zien hem dan ook graag weer een éigen programma krijgen. Iets als… De Rijdende Rechter bijvoorbeeld! Zet Peter R. de Vries tussen ruziënde buren in en je krijgt ten eerste alleen maar meer ruzie en ten tweede gouden tv. Zeg niet dat ‘ie het niet kan want Peter kan werkelijk álles en dat vindt ‘ie zelf ook.

3. Frans Bauer

Met zijn overstap naar RTL krijgt Frans Bauer hopelijk ook méér programma’s dan het ene reisprogramma dat hij met zijn liefje Mariska mocht maken voor de NPO. Waarschijnlijk maakt realityshow De Bauers een comeback!

Althans, dat hopen we. Wat was het al die jaren geleden toch heerlijk om te zien hoe vaak Frans ‘Chinees’ at. Hij, Mariska en gezin leven ondanks hun riante inkomen lekker burgerlijk en houden van de ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit. Willen we graag weer terugzien!

4. Ryanne van Dorst

Nachtdieren op NPO 3 bewees dat de eigenzinnige Ryanne van Dorst best een eigen show kan dragen. Er keek alleen bijna niemand naar. Beetje zonde dus. Waarom geven zenderbazen haar niet nog een kans?

Een talkshows misschien? Hiermee kan deze grofgebekte zangeres nogmaals bewijzen dat ze meer in haar mars heeft dan alleen een ruige persoonlijkheid die er ongegeneerd van alles uitflapt. Het blijft toch een verfrissende BN’er tussen alle perfect gepolijste instagram-influencers van tegenwoordig. 

5. Angela de Jong

Lekker tv-programma’s afkraken, maar dan in haar eigen… tv-programma. Tja, dat klinkt misschien een beetje too much allemaal. TV-inception. Toch schrijft Angela al jaren de meest gelezen tv-columns van Nederland.In haar eigen afkraakshow legt ze live tv-programma’s onder de pijnbank. Ze analyseert de fragmenten gewoon on the spot en bespreekt ze vervolgens met een aantal prominente gasten. Klinkt als een spraakmakende show. Gordon uitnodigen en je hebt een sappige tv-fight in handen.Eén probleem: Angela heeft vooralsnog geen trek in een eigen programma… 

6. Twan Huys

Good ol’ Twan Huys doet het waarschijnlijk even een paar jaar rustig aan qua tv. Hij liep nogal een imagoklap op na zijn geflopte versie van RTL Late Night. Neemt niet weg dat Twan een van Nederlands bekendste en beste journalisten blijft, die ons altijd op de hoogte houdt van het reilen en zeilen in de VS.

Daarom sturen wij ‘m graag terug naar zijn geliefde New York. Een reisprogramma dwars door de VS met minstens één New York-aflevering? Klinkt goed, toch? Zo kan Twan al zijn Amerika-expertise kwijt en als hij het voor de NPO doet, komt er minder commerciële kijkcijferdruk bij kijken. Win-win!

7. Roy en Rian Donders

Geef het maar toe: jij mist die Brabantse gezelligheid slash ruzietjes van ‘ons’ Roy en Rian Donders ook. Jaren geleden maakten broer en zus furore met een populaire realityshow. Roy zelf wil dolgraag terugkeren bij RTL. Waar wachten we in hemelsnaam op?!

Royke riep programmadirecteur Peter van der Vorst zelfs op om te bellen. Tegenwoordig houdt Roy zich wat meer bezig met zijn levensliedcarrière en dat levert natuurlijk fantastische beelden op. Ga even bellen, oké Peter?

8. Erica Terpstra

Mevrouw Terpstra is een soort nationale troetel-oma. Met slechts één programma, Erica op Reis, groeide ze al uit tot een Omroep MAX-icoon. Nóg een Erica Terpstra-show zou ons leven compleet maken.

Niemand blijft altijd zó positief, motiverend én optimistisch als Erica. Mensen die het even moeilijk hebben of door een diep dal gaan, zouden haar in moeten schakelen. Zij helpt hen er zó bovenop! En klaar: je hebt een tv-format. ‘Je bent een kanjer!’

Lees verder