7 films met foutjes die gek genoeg wel door de editing kwamen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
7 films met foutjes die gek genoeg wel door de editing kwamen

7 films met foutjes die gek genoeg wel door de editing kwamen

|
|

Laatste update:

Films zijn niet allemaal even netjes gemaakt. Nope! Soms gaat het best wel fout. En dan hebben we het niet over fouten die tijdens de opnames de levens van acteurs in gevaar brengen, maar over van die kleine, lullige foutjes. Een horloge in een film over de middeleeuwen, een snoer in de hoek van het beeld. We bespraken pas geleden nog Bohemian Rhapsody, waar 11 joekels van fouten in zaten. Maar er zijn zoveel pareltjes van fouten te ontdekken in grote producties. Kijk deze maar. 

Marvel

Oh sorry: de Marvel Cinematic Universe. En technisch gezien geen film, maar een serie films. Dit overzichtsfilmpje zegt het zelf al: Marvel is verdomde precies in de films, maar natuurlijk zitten er ook foutjes in de Marvel films. Van Black Panther en zijn stille schoenen tot de imperfecties in de logica van Ant-Man zijn opgemerkt. Alle Marvel films zijn live-action verfilmingen van Marvel Comics. En die spelen zich allemaal af binnen hetzelfde fictieve universum. Het dat levert een aantal kick-ass films op, waaronder, uiteraard: Avengers: Endgame.

Gladiator

De film Gladiator uit 2000 van Ridley Scott, met Russel Crowe in de hoofdrol, valt in de categorie ‘historische films’ en oh, oh, oh, wat is dat lekker foutjes-spotten. Want niet alleen is er de continuïteit van de set die in de smiezen wordt gehouden, er is uiteraard altijd oog voor historische foutjes. Waren er spijkerbroeken in de tijd van de Romeinen? Eh… Nee, maar wel figuranten die even de weg kwijt zijn. GET OFF MY SET!

Back to the Future

McFly? McFly lekker even terug naar de editingtafel! Back to the Future was niet alleen een zeer vermakelijke film, maar zat ook barstensvol foutjes. Marty McFly en dr Emmett L. Brown waren veel te druk met tijdreizen. Je ziet de set dresser met geknepen billetjes bij de viewing zitten. En laat het maar aan filmnerds met teveel vrije tijd over om de hele film onder de microscoop te leggen.

Titanic

Huilen deden we, toen Jack het water zakte (SPOILER! SORRY!). Deze blockbuster van James Cameron uit 1997 vertelde het grote liefdesverhaal van Jack en Rose, dat zich afspeelde op het passagiersschip dat ten onder ging.  Elf Oscars kreeg de film. Maar dat betekent niet dat de film niet hier en daar een klein beetje scheef ging. Van moedervlekken die plotseling verplaatsten in het gezicht van Rose, tot historische incorrecties: Titanic had het allemaal. En benieuwd wat James Cameron nog meer heeft gemaakt? We rankten zijn films hier.

Toy Story

Ja, ook in animatiefilms zijn er foutjes te ontdekken, en de makers van Toy Story zullen niet erg gecharmeerd zijn van de maker van dit filmpje. Een flinke portie azijnpissen gaat hier over de plank. Over wat de makers in godsnaam aan het doen waren toen ze dat ene foutje niet zagen? Lagen ze te slapen? Hier en daar heeft hij een punt, maar nou, je kunt ook overdrijven. Pixar-films bracht Toy Story uit in 1995 en de film werd geregisseerd door John Lasseter, die ook Een Luizenleven regisseerde.

Braveheart

Zoveel fouten zaten in deze film dat er twee delen zijn gemaakt om ze allemaal te laten zien. Braveheart is een Amerikaanse film uit 1995 en gaat over de Schotse verzetsheld William Wallace. De film sloeg de plank historisch al flink mis, maar er rammelde dus wel meer. Vijf Oscars, voor o.a. Beste Regie en Beste Film kreeg Braveheart desalniettemin.

The Hobbit

The Hobbit is een driedelige fantasy film geregisseerd en geproduceerd Peter Jackson, naar het gelijknamige boek. Het ellenlange verhaal werd in drie films verteld, en wat was het een lange zit! Wel acht uur duurde het totaal van de trilogie. Deze enorme productie kon niet foutloos zijn. Dat snappen wij ook wel. Maar kan iemand de maker van dít filmpje vertellen dat de tv-ruis tussendoor echt super irritant is? Daar kan geen filmfout tegenop dude!

Lees verder