Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er de afgelopen week op de streamingservice.

Series

Luther (S05)

De Britse tv-serie Luther volgt detective DCI John Luther (Idris Elba). Hij werkt voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit, waar hij seriemoordenaars opspoort. Luther is ontzettend toegewijd aan het oplossen van de misdaden. De beste tv-agent ooit vindt het zelfs geen probleem de wet om te buigen als hij daarmee een zaak kan kraken. Dat maakt hem echter niet per se geliefd binnen het politiekorps.

Gevoel voor Tumor (S01)

In de serie Gevoel Voor Tumor volgen we Tristan Devriendt. Deze 25-jarige student geneeskunde heeft zijn leven helemaal op orde. Hij haalt goede cijfers, speelt met vrienden in een rugbyploeg en heeft veel succes bij vrouwen. Zijn leven wordt echter compleet overhoop gehaald als een tumor ontdekt wordt. De student krijgt kanker en wordt zelf patiënt. Zijn dromen moeten daardoor plaatsmaken voor een strijd op leven en dood.

In Vlaamse Velden (S01)

Netflix heeft de smaak te pakken qua Belgische series. Na het binnenkort te verschijnen Undercover en het hierboven genoemde Gevoel voor Tumor vind je nu ook In Vlaamse Velden op de streamingdienst. Deze serie neemt je mee in het leven van Marie. Dit 15-jarige meisje moet noodgedwongen tijdens de Eerste Wereldoorlog volwassen worden. De oorlog spaart Marie en haar familie helaas niet, zo wordt zelfs haar huis bezet.

Chilling Adventures of Sabrina (S02)

Chilling Adventures of Sabrina draait om de half-mens half-heks Sabrina Spellman. Nadat ze haar naam heeft neergepend in het Book of the Beast worstelt Sabrina om een balans te vinden tussen haar plek in het land der stervelingen en haar nieuwe bovennatuurlijke kant. Daarbij lijkt ze echter sterk naar de duisternis te neigen.... Maar wees gerust: romantiek wordt in deze Riverdale spin-off ook heus niet vergeten.

Films

Gladiator

Commodus (een geweldige rol van Joaquin “Joker” Phoenix) kent geen genade. In Gladiator vermoordt hij eigenhandig zijn vader en veroordeelt hij en passant generaal Maximus (Russell Crowe) nog even ter dood. Deze laatste ontsnapt op het nippertje, maar is wel te laat om zijn vrouw en kind te redden. Hij stort in en wordt gevonden door slavenhandelaren. Uiteindelijk moet Maximus aan de bak als gladiator. Dat blijkt echter de perfecte kans om wraak te nemen...

Snatch

Ver voordat Guy Ritchie zich over Aladdin boog, leverde hij Snatch af. In deze film zie je hoe een gangster die een gestolen diamant vervoert per ongeluk een serie gebeurtenissen in gang zet. Gewetenloze bokspromotors, gewelddadige bookmakers, een Russische gangster, incompetente amateurovervallers en zogenaamd joodse juweliers; ze zijn uiteindelijk allemaal naarstig op zoek naar de diamant.

Reservoir Dogs

Ook in Reservoir Dogs gaat een eenvoudige overval vreselijk mis. Hoe kon dat nou gebeuren? De criminelen beginnen ernstig te vermoeden dat een van hen een politie-informant is... Reservoir Dogs is een typische Quentin Tarantino-film, waarin scherpe dialogen en geweld elkaar naadloos afwisselen. Een klassieker! Of Tarantino zijn volgende film Once Upon A Time In Hollywood deze status ook weet te bereiken, is nog even afwachten. Aan de geweldige cast zal het in ieder geval niet liggen!

Unicorn Store

Captain Marvel al gezien? Je was niet de enige! De superheldenfilm deed goede zaken in de Nederlandse bioscoop. Mocht je inmiddels afkickverschijnselen vertonen, dan is er goed nieuws: Brie Larson en Samual L. Jackson zijn alweer samen in een film te zien, namelijk in de Netflix-film Unicorn Store. Deze film draait om Kit, die de kans krijgt om haar kinderdromen in vervulling te laten gaan.

Benieuwd naar de andere grote titels die deze maand op Netflix verschijnen? Bekijk dan dit handige Netflix-overzicht voor de maand april.

Lees verder