• Nieuws

6 films die je alles leren over het studentenleven!

Ryan Reynolds als feestbeest Van Wilder! Check deze andere uitmuntende studentenfilms!

Zo, je bent geslaagd! Goed zo! Wat nu, voor je begint aan je nieuwe opleiding of tussenjaar? Deze films kijken over het studentenleven, natuurlijk!

Pitch Perfect

Studeren is maar één onderdeel van het studentenleven! Buitenschoolse activiteiten zijn bijzonder belangrijk; een bestuursfunctie, mooie bijbaan óf je gaat lekker zingen in een koor! Dat is het idee van Pitch Perfect zo’n beetje.

De film is een muziekcomedy over studenten; dat klinkt een beetje cheesy, maar is stiekem best grappig! Let wel op, want hits als Cups (door hoofdrolspeelster Anna Kendrick) blijven dagenlang in je hoofd zitten.

Feuten: Het Feestje

De hoofdrolspelers van de BNN-serie Feuten keren nog een keer terug in een speelfilm! Op de sociëteit van vereniging Mercurius wordt een feestje georganiseerd dat finaal uit de klauwen loopt.

Klein drama, met onbeantwoorde liefdes, plotselinge verleidingen én de politie die je feestje dreigt te verstieren!

Van Wilder

Als je een feestje te vieren hebt, dan heb je één dude nodig: Van Wilder (Ryan Reynolds). Deze eeuwige student doet er alles aan om niet af te studeren, omdat hij het campusleven veel te leuk vindt. Dat levert wel wat problemen op, als zijn vader én de universiteit het tijd vinden voor een diploma.

Van Wilder is gebaseerd op een échte student (Bert Kreischer), die in de jaren 90 bekend stond als hét feestbeest van Florida State University. Grappig is dat de vader van Van in deze film wordt gespeeld door Tim Matheson! Die speelde namelijk ook een grote rol in…

National Lampoon’s Animal House

Twee eerstejaarsstudenten komen per ongeluk terecht bij een totaal gestoord dispuut, vol met kansloze figuren. De Delta Tau Chi-club wil de nieuwe leden graag hebben, zodat ze zelf minder contributie hoeven te betalen, waarna een draaikolk van bizarre incidenten plaatsvindt. De decaan van de universiteit doet er ondertussen alles aan om het zooitje ongeregeld weg te sturen.

Natuurlijk is de film erg gericht op het Amerikaanse studentenleven, en zelfs wat dat betreft grandioos overdreven. Je ziet wel John Belushi in topvorm, in een supermelige comedy die qua bizarre, walgelijke grappen nauwelijks is overtroffen!

22 Jump Street

21 Jump Street ging over treurige politieagenten die op een middelbare school worden geplaatst om daar undercover de misdaad te bestrijden. In 22 Jump Street begint het échte studentenleven, als Channing Tatum en Jonah Hill na de zoveelste blunder op een universiteit worden geplaatst.

Toegegeven; het studentenleven vormt de achtergrond van deze gestoorde comedy, maar dat maakt ons in dit geval weinig uit!

Legally Blonde

Modestudente Elle (Reese Witherspoon) wordt keihard gedumpt door haar vriendje, omdat hij haar een domme bimbo vindt. Aanvankelijk probeert ze hem terug te winnen door advocate te worden. Ze blijkt bijzonder goed in rechten!

Uiteindelijk blijkt ze de stomme Warner helemaal niet nodig te hebben, en trekt ze lekker haar eigen plan! Wist je dat er gewerkt wordt aan een derde deel van deze comedyreeks?