Road trip! De beste films over kilometervreters

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Road trip! De beste films over kilometervreters

Road trip! De beste films over kilometervreters

|
|

Laatste update:

Het voorjaar lonkt en de eerste vakantieplannen worden al gemaakt. Laat je inspireren door deze cinematische road trips! Kilometers asfalt, radio aan en alsmaar rechtdoor...

The Blues Brothers

1980

Jake en Elroy Blues, oftewel The Blues Brothers, proberen het weeshuis waar ze zijn opgegroeid te redden. De instelling heeft een belastingschuld, en er is geld nodig! Ze reizen door het land om hun oude band weer bij elkaar te krijgen.

Dat gaat niet zonder slag of stoot! James Belushi en Dan Aykroyd krijgen het onderweg aan de stok met nazi’s, een redneck-country-groep, de politie én een hyperagressieve ex-vriendin. The Blues Brothers is nog steeds een feest om te kijken door de droge humor zinloze verwoesting van auto’s (60!) en de geweldige muziek van o.a. Ray Charles, Aretha Franklin en James Brown.

Mad Max: Fury Road

2015

The Blues Brothers tonen al dat een ‘road trip’ lang niet altijd ontspannend is. Mad Max: Fury Road schakelt de ronkende V8-motor in de overdrive! Charlize Theron en Tom Hardy vluchten voor de boze Immortan Joe en zijn leger petrolheads. De baanbrekende toeren en levensgevaarlijke stunts maken dat je de benzine bijna ruíkt!

Mad Max (Hardy) speelt eigenlijk een bijrol in zijn eigen film, die gestolen wordt door de stoere Furiosa (Theron). Max Rockatansky mag haar helpen, als hij wil.

Easy Rider

1969

Peter Fonda en Dennis Hopper, twee vrijheidslievende bikers, razen door het schitterende Amerikaanse landschap. De goegemeente zit echter niet te wachten op deze druktemakers. Rockmuziek, LSD-trips, vechtpartijen en vooroordelen wisselen elkaar af in dit geweldige drama.

Easy Rider werd voor 400.000 dollar gemaakt, en bracht wereldwijd ruim 60 miljoen op. Na het succes van (o.a.) Easy Rider kregen jonge filmmakers vaker de kans om te experimenteren in hun films. Deze ‘New Hollywood’-stroming zorgde voor een revival van de bioscoopfilm, die in de jaren 60 ernstig te lijden had onder de concurrentie van tv. 

Little Miss Sunshine

2006

De kleine Olive (Abigail Breslin) is geselecteerd voor de ‘Little Miss Sunshine’-schoonheidswedstrijd in Californië, en de hele familie Hoover gaat met haar mee. Niet omdat ze er nou zo’n zin in hebben, maar de meeste gezinsleden kunnen zich niet alleen redden. Oom Frank (Steve Carrell) deed recent een zelfmoordpoging, en zoon Dwayne (Paul Dano) weigert te praten tot hij een testpiloot is geworden.

Opa (tevens junkie) Edwin (Alan Arkin) gaat mee als coach, en Richard (Greg Kinnear) en Sheryl (Toni Collette) als ‘trotse ouders’.

Op reis, in hun afgetrapte Volkswagen-bus, leert de familie elkaar weer kennen door verschillende tegenslagen.

Lees verder