Robert Downey Jr. als Iron Man

Veronica Superguide logo
Robert Downey Jr. als Iron Man

6 acteurs die geen Oscar hebben (maar hem wel verdienen!)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Leonardo DiCaprio mocht in 2016 dan ein-de-lijk zijn eerste Oscar in ontvangst nemen en had daarmee zijn vloek verbroken. Helaas zijn er nog steeds veel getalenteerde acteurs die geen gouden beeldje hebben gewonnen, maar er zeker een verdienen. Dit zijn 6 acteurs die NU een Oscar moeten krijgen anders gaan we alle bioscopen afbranden!

1. Robert Downey Jr.

Het loont duidelijk om een van de grootste personages in het Marvel Cinematic Universe te spelen, want Downey Jr. staat al jaren op de Forbes bestbetaalde acteurs-lijst. Maar hij grijpt toch steeds mis als het gaat om de Oscars. The Academy moet de vooroordelen over superheldenfilms eens definitief aan de kant zetten. In zijn Iron Man-pak heeft hij het MCU nieuw leven ingeblazen en weer terug op de kaart gezet. Een Academy award voor zijn laatste keer als Iron Man in Avengers: Endgame zou daarom een mooie en zeer terechte afsluiting zijn.

2. Joaquin Phoenix

De aanstaande Joker heeft al aardig wat interessante rollen op zijn naam staan, en dat heeft hem 3 Oscarnominaties opgeleverd. Maar het is er nooit van gekomen dat hij daadwerkelijk het podium op mocht. In The Master speelt hij een oorlogsveteraan die maar moeilijk zijn leven weet op te pakken. Hij speelde heerlijk walgelijk als keizer Commodus in Gladiator en zette een fenomenale Johnny Cash neer in Walk The Line. Wie weet haalt hij eindelijk de winst binnen met zijn rol in Joker die 3 oktober in de bioscoop uitkomt. 

3. Johnny Depp

Nog een iconische acteur met 3 nominaties op zak is Johnny Depp. Hij is een echte kameleon en verandert keer op keer zonder moeite in de meeste excentrieke personages. Naast zijn bekendste rol als Captain Jack Sparrow, ontving hij ook nominaties voor Finding Neverland en Sweeney Todd. Het is nog niet 100% zeker of hij terugkeert als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3mede door de ophef rondom zijn vechtscheiding met Amber Heard. Maar wij denken dat hij een nieuwe Oscar-kans krijgt in 2020 met de rol van oorlogsfotograaf W. Eugene Smith in de film Minamata.

4. Amy Adams

Amy Adams had inmiddels al 6 keer kunnen winnen met haar geweldige bijrollen. Van prinses Giselle (Enchanted) tot Lois Lane (Man of Steel) en van non (Doubt) tot vrouw van de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney (Vice): geen enkele rol of genre is te moeilijk voor haar! Dit jaar komt de verfilming van de bestseller The Woman in the Window uit met Adams als leading lady, dus volgend jaar moet die Oscar toch echt aan haar worden uitgereikt! 

5. Bradley Cooper

Van komedie tot drama: Bradley is een man die alles kan. Hij acteert feilloos in verschillende genres, zingt, schrijft, regisseert en ga zo maar door! Deze Casanova heeft al 7 nominaties te pakken, waarvan er 4 voor zijn acteerkunsten zijn. Samen met Lady Gaga stal hij vorig jaar alle harten in A Star is Born. Cooper en Jennifer Lawrence blijken ook een succesvol koppel te vormen, zowel hun samenwerking in Silver Linings Playbook als in American Hustle werd beloond. Dit moet het jaar worden dat hij wordt beloond met een Oscar. Zijn grootste rol was toch echt Rocket in Avengers: Endgame, dus waarom niet een pratende wasbeer laten winnen? Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd... 

6. Glenn Close

Zij houdt het record voor meeste Oscarnominaties zonder er 1 gewonnen te hebben, namelijk 7! Glenn Close is een meester in haar vak en durft dappere keuzes te maken. Ze speelde bijvoorbeeld een Ierse travestiet, maar ook de dodelijke diva Cruella de Vil van 101 Dalmatiërs. Dit jaar zette ze een grandioze Joan Castleman neer, de vrouw in de schaduw van een Nobelprijswinnaar. Met deze rol in The Wife was ze de grote kanshebber, maar Olivia Colman kaapte het beeldje en bedankte Close in een hilarische speech. Bij deze benoemen wij Glenn Close tot de nieuwe Leo en stoppen we niet met klagen totdat ze die Academy Award eindelijk heeft gewonnen!

Lees verder