Geld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Geld

12 geld bespaartips zodat je Netflix, Disney+ en Videoland kan betalen

|
|

Laatste update:

Netflix heeft enorm veel geweldige films en series, maar er komen steeds meer streaming concurrenten met kijkgenot dat we óók willen zien. Hoe gaan we al die abonnementen betalen? Nou met deze 12 tips voor geld beparen kom jij een heel eind.

Netflix kijken\

3. Neem een broodtrommel mee naar je werk

Lekker die kroketten in de kantine… maar ook fucking duur. Koop gewoon brood en beleg bij de Appie (of beter nog de Aldi) en zie je streambudget groeien als kool.

Broodtrommel

4. Neem een lege broodtrommel mee naar je werk

Lunch is eigenlijk ook gewoon overrated. Ontbijt stevig, eet een uitgebreid avondmaal en sla de lunch lekker over. Wie weet geeft je baas je zelfs opslag als je vaak genoeg over de werkvloer roept hoe geweldig je bent.

12 geld bespaartips zodat je Netflix, Disney+ en Videoland kan betalen

5. Zet je schermhelderheid op z’n laagst

Die schermhelderheidsfunctie zit niet voor de sier in je tv. Dat zijn allemaal euro’s die opbranden! Snel helemaal omlaag zetten en knal die Eco Mode ook gelijk aan. Tuurlijk, het beeld wordt dan ietsepietsie onkijkbaar, maar denk eens aan alle centen en karmapunten die je scoort.

6. Scheer jezelf kaal zodat je niet meer naar de kapper hoeft

Kappers verhogen bijna net zo vaak hun tarieven als Netflix. Daar gaan we niet meer aan meedoen, zet maar de schaar in die lokken! Voor een paar euro heb je een prachtige Chinese tondeuse die bijna recht knipt. Het is even fris daarboven maar je wordt vanzelf warm vanbinnen als je beseft dat je weer 5 streamingabonnementen extra per maand kan betalen.

7. Maak vrienden die wél alle abonnementen hebben

Bij echte vrienden kan je altijd langskomen en ze delen graag hun Netflix-account. Jij hebt echte vrienden toch?

Vrienden op de bank tv kijken

8. Hou je jas aan tijdens het kijken

Weet je wel niet hoeveel gas je opbrandt om je huis warm te houden, terwijl je een perfect functionerende winterjas hebt hangen? Serieus, waarom zijn niet meer mensen hierop gekomen?

9. Verkoop je tv en kijk series op je telefoon

Wat is je tv tegenwoordig behalve een telefoon die niet in je tas past? Juist, eruit met dat ding. Ga lekker films en series kijken op je telefoon. Je staart toch al 78% van de dag ernaar, daar kunnen nog wel een paar procentpunten bij.

Netflix op je telefoon

10. Zoek een vriend(in) die net zoveel van films en series houdt

Wat is er mooier dan een hobby met je grote liefde delen? Wij weten het wel: de Netflix-rekening delen. Zo besparen jullie samen geld en komen jullie nader tot elkaar, door samen kibbelend een uur op de bank door Netflix te scrollen om vervolgens in slaap te vallen tijdens de eerste 10 minuten van Orange is the New Black.

11. Maak het uit met je vriend(in)

“No romance without finance”, dat schreef Shakespeare ooit of zo. Feit is dat een relatie onderhouden heel veel geld kost. Misschien wel 8 of 9 streamingdiensten per maand! Ja het doet even pijn als je het je vriend(in) vertelt. Aan de andere kant, heb je het Disney+ aanbod al eens gezien?

Distracted boyfriend

12. Stop met je studie en gebruik je collegegeld

Laten we je maar gelijk uit de droom helpen: die studie geschiedenis, daar schiet je geen donder mee op. Maar begin tijdens je sollicitatiegesprek over alle jaren '80 filmverwijzingen in Stranger Things en je krijgt gegarandeerd die baan bij McDonald’s.

Lees verder