Duffer Brothers op de set van Stranger Things

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Duffer Brothers op de set van Stranger Things

Duffer Brothers onthullen alle filmverwijzingen in Stranger Things!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dat de makers van Stranger Things een voorliefde voor klassieke 80’s sci-fi en horror hebben is wel duidelijk. Stranger Things is eigenlijk een groot eerbetoon aan de jaren '80, van kledingkeuzes tot verwijzingen naar popcultuur en muziek. De Netflix-serie zit alleen zo vol filmverwijzingen dat het moeilijk is om ze allemaal te ontdekken. In een interview met WIRED hebben de Duffer Brothers (bijna) alle referenties op een rijtje gezet. 

Overduidelijk vs subtiel

De overeenkomsten uit de klassiekers Alien en Ghostbusters zijn vrij makkelijk te ontdekken, maar de broertjes kunnen ook subtielere hints geven naar bijvoorbeeld films zoals Escape From New York en Witness

Één-op-één

De Duffers halen overal hun inspiratie vandaan. Sommige scenes zijn bijna een 1-op-1 replica van het origineel, maar ook uitspraken, karaktereigenschappen, kleding, props en muziek worden overgenomen uit de 80’s films. Al deze verwijzingen transporteren de kijker terug naar het verleden en geven Stanger Things die heerlijke nostalgische sfeer. 

Stranger Things 4

Het nieuwe seizoen van Stranger Things staat nu op Netflix en wij gaven dit 3e hoofdstuk al een vlammende recensie! Wel hebben we nog een aantal vragen voor het volgende seizoen. Kan je nou niet zo lang wachten op het vervolg, dan hebben wij nog een paar andere gelijkwaardige series voor je op een rijtje gezet!

Lees verder