ed sheeran zwaait

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
ed sheeran zwaait

Waarschuwing: deze 10 films en series bevatten Ed Sheeran

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ed Sheeran… Hij is geen acteur, maar zit toch “overal in”, zoals Debby Nobel laatst opmerkte in de podcast Bankplakkers. Wees gewaarschuwd. Eén van de ‘Bad Habits’ van Ed Sheeran, is om te pas en te onpas in films en televisieseries op te duiken, en dat gaat lang niet altijd ‘Perfect’. Misschien kan Kijkwijzer een symbool voor hem maken: “Let op, deze film bevat Ed Sheeran…” 

1. Shortland Street - aflevering #23.56 in (2014) 

Sheerans acteerdebuut was in Shortland Street, waar hij een zeer aaibare gitaarleraar speelt van het personage van KJ Apa - die we ook kennen uit Riverdale. Een kleine, maar fijne acteerklus, die duidelijk naar meer smaakte… 

2. The Bastard Executioner – 5 afleveringen (2015) 

Voordat hij zijn controversiële opwachting maakte in Game of Thrones mocht Sheeran al even oefenen in op de middeleeuwse set van de miniserie The Bastard Executioner als Sir Cormac. Een rol die Sheeran naar eigen zeggen fantastisch vond, omdat deze mijlenver van zijn knuffelbeer-imago verwijderd was.  

3. Bridget Jones’s Baby (2016) 

Geen Hugh Grant in deze Bridget Jones. Hoe dan? Maar wél Ed Sheeran, die zichzelf speelt. De muzikant loopt Bridget tegen het – inmiddels slanke – lijf, backstage bij een groot muziekfestival. De ontmoeting verloopt verdraaid grappig, omdat de klunzige Bridget geen flauw benul heeft dat ze een gesprek voert met de singer-songwriter achter wereldhits zoals Shape of You en Castle on the Hill. Doodleuk vraagt Bridget deze ‘willekeurige voorbijganger’ om een foto te nemen van haar en haar vriendin Miranda. Als ze hem luttele minuten later ziet optreden op het hoofdpodium, gaat er pas een belletje rinkelen… 

4. Undateable – aflevering: A Live Show Walks into a Bar (2015)

Arme Eddy… Ook in de Amerikaanse NBC-sitcom Undateable wordt hij in eerste instantie niet herkend... Staat hij net lekker live de romantische single Thinking Out Loud ten gehore te brengen in de Black Eyes Bar, kickt eigenaar Justin hem van het podium. “Bedankt, dat was wel weer genoeg!” Als Justin zijn zusje Justin daarna vraagt waarom hij in vredesnaam de beroemde Ed Sheeran uit de bar heeft gegooid, reageert Justin verbaasd: “Dat was hém?”  

5. Game of Thrones – aflevering: Dragonstone (2017) 

Het succes van Game of Thrones leek al even onverwoestbaar als de ijzeren troon waar het allemaal om te doen was, maar beide bleken toch niet zo hufterproof. Actrice Maisie Williams sprong een gat in de lucht toen Ed Sheeran opdook als ‘Eddie’, de Lannister-soldaat (de actrice die Arya Stark speelt, is namelijk een zelfverklaard ‘Sheerio’), jammer genoeg waren de kijkers duidelijk minder enthousiast. Sterker nog, Sheeran’s vervloekte bijrol zou het kantelpunt zijn waarop de HBO-serie als een pudding in elkaar stortte. Verder zou Sheeran waardeloos acteren, niets toevoegen aan de plot, in de weg lopen, et cetera. De zanger was dusdanig beledigd door alle kritiek dat hij tijdelijk zijn Twitter-account verwijderde. Kijk, dat is dan weer wél typisch Lannister…  

Fun fact: in het laatste seizoen verneemt het personage Bron dat de illustere Lannister-soldaat Eddie de ‘Battle of Goldroad’ weliswaar heeft overleefd, maar daar flinke verwondingen aan heeft overgehouden.

6. Red Notice (2021) 

Weet je niet wie ik ben? Ik zat in Game of Thrones, ik ben Ed Sheeran, bitch!”, kraamt Sheeran uit als hij – opnieuw – zogenaamd van het podium wordt gesleurd tegen het einde van de film Red Notice. Maar toch; als je mag meespelen in de duurste Netflix-film ooit gemaakt - met een budget van meer dan 200 miljoen dollar - heb je wel wat bereikt…   

7. Home & Away (aflevering #1.6274 in 2015) 

Ed Sheeran. Starring as… Ed Sheeran… Alweer… In de Australische soap Home & Away bezoekt ‘Teddy’ zijn nanny van vroeger, Marilyn. De dame in kwestie komt tot de ontdekking dat haar vroegere oppaskindje een superster is geworden. 

8. Yesterday (2019)

Stel je voor. Je wordt wakker in een wereld waar niémand van The Beatles heeft gehoord. Ga je dan alle muziek van de fabulous four uitbrengen voor je eigen naam en faam? Uhh, ja, natuurlijk! Zelfs in een film die draait om The Beatles, kan Sheeran het weer niet laten om zichzelf te promoten als – big surprise – zichzelf. En dat terwijl hij niet eens de eerste keuze was. Regisseur Danny Boyle gaf de voorkeur aan Coldplay-frontman Chris Martin of zanger Harry Styles. 

9. The Simpsons – aflevering: Haw-Haw Land (2018) 

Je kunt het zo gek niet bedenken of the Simpsons did it. In het geanimeerde universum is zo’n beetje elk scenario wel voorbijgekomen. Maar ja, wat wil je, het is immers met 33 jaar de langstlopende Amerikaanse televisieserie ooit. In de aflevering Haw-Haw Land speelt Sheeran een muzikant genaamd Brendan die het hart van dochter Lisa verovert. 

10. Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker (2019)  

Het begint op een spelletje Waar is Waldo te lijken. Niet iedereen weet het, maar ook in Star Wars zit Ed Sheeran verstopt. Op IMDb staat Ed Sheeran vermeld als een ‘stormtrooper’, maar naar verluidt zat hij toch echt in het pak van de alien uit het Verzet. Vakkundig verstopt, dus. Misschien waren ze bij Star Wars een beetje Sheeran-moe? 

Zou Sheeran soms tien look-a-likes in dienst hebben? Want waar haalt de beste man de tijd vandaan, zou je denken… 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder