Nicolas Cage

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nicolas Cage
Hollywood

7 bizarre weetjes over Nicolas Cage die je nog niet wist

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Eline Elsinga

De wereldberoemde Nicolas Cage heeft behoorlijk wat dingen meegemaakt en houdt zo nu en dan ook wel van een grapje. Wij zetten een aantal bizarre feitjes over deze unieke acteur op een rij.

Nicolas Cage speelt nu zichzelf in The Unbearable Weight of Massive Talent. Vanaf 21 april in de bioscoop.

 

1. Nicolas moest publiekelijk de geruchten ontkennen dat hij een vampier is

Tien jaar geleden ging het gerucht de acteur een vampier zou zijn, nadat een man een foto uit 1870 op eBay probeerde te verkopen die verdomd veel op Nicolas leek. De verkoper was ervan overtuigd dat hij zich eens in de 75 jaar een nieuw leven aanmeet. En dat Nic Cage over 150 jaar misschien wel een politicus is. Tijdens de David Letterman Show liet Nicolas weten dat dit absoluut niet waar was.

2. Nicolas kocht per ongeluk een gestolen dinosaurusschedel

De acteur steekt zijn grote aankopen absoluut niet onder stoelen of banken, maar deze aankoop was wel heel opvallend. Hij legde maar liefst 276 duizend dollar neer voor een dinosaurusschedel. Achteraf bleek dat de schedel gestolen was uit de Gobiwoestijn in Mongolië. Nicolas nam later contact op met het Department of Homeland Security en gaf de schedel terug.

 

3. Hij was de dupe van een stripboekoverval

Nicolas is een groot stripliefhebber. In 1997 wist hij een exemplaar van Action Comics #1, een enorm gewild nummer uit 1939, die Superman introduceerde, op de kop te tikken. Dat stripboek en nog een aantal andere zeldzame titels werden van hem gestolen. Elf jaar later dook het stripboek op in een opbergkast in San Fernando Valley.

 

 

4. Nicolas is in bezit van een piramidegraf

In New Orleans staat een drie meter hoog piramidegraf. Het graf is nog leeg, maar we hebben het vermoeden dat Nicolas daar later ooit zelf wil liggen. Hij heeft de piramide er zelf overheen laten bouwen. Tot op de dag van vandaag heeft de acteur nooit publiekelijk gereageerd op deze aankoop.

 

5. Zijn kortste huwelijk duurde vier dagen

Nicolas en Erika Koike hadden een jaar een relatie voordat ze besloten om het huwelijksbootje in te stappen in Las Vegas. Al na vier dagen vroeg de acteur een scheiding aan. Bij de aanvraag van de scheiding vertelde Nicolas dat ze allebei dronken waren tijdens de bruiloft. Ook zou hij niet op de hoogte zijn geweest van een ‘andere relatie’ van Koike. Inmiddels bevindt Nicolas zich in zijn vijfde huwelijk met Riko Shibata.

 

6. Hij deed zich tijdens een vlucht voor als de piloot

We houden op zijn tijd wel van een grapje, maar deze grap was echt not done. Op een wonderbaarlijke manier had hij tijdens de vlucht toegang tot de luidsprekers. Zo liet hij weten dat hij de piloot was en dat hij zich niet lekker voelde, waardoor hij controle over het vliegtuig verloor. Toen de vlucht veilig geland was schold de echte piloot hem helemaal verrot. 

 

 

7. Hij kocht ooit een octopus

Geld uitgeven is een van Nicolas’ favoriete hobby’s. Hij had een bizar hoge schuld op zijn naam staan, maar is nu officieel schuldenvrij. De aankoop van zijn octopus heeft bijgedragen aan de hoge rekeningen, want die kostte maar liefst 150 duizend dollar. In een interview met de LA Times vertelde de acteur dat hij helemaal rustig werd als hij het dier in zijn aquarium zag zwemmen.

Mocht je geen genoeg krijgen van deze acteur? Zie hem dan vanaf 21 april in The Unbearable Weight of Massive Talent.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Lees verder