Recensie Too Hot to Handle Germany – ‘Ook de Duitse versie van de juicy realityserie is een hartverwarmende guilty pleasure’

Realityserie Too Hot to Handle heeft onze oosterburen bereikt en de Duitse versie van de Netflix Original volgt trouw de succesformule. Daardoor is ook Too Hot to Handle Germany een guilty pleasure die voor een glimlach zorgt.

Too hot to handle germany

Het idee achter Too Hot to Handle is zo simpel dat het bijna geniaal is. Een groepje hitsige singles wordt in een villa gestopt. De verwachting is dat het een hete vakantie gaat worden, maar voordat er lichaamssappen uitgewisseld kunnen worden, krijgen ze te horen dat seks, zoenen, strelen en masturbatie verboden is. En als ze zich niet aan de regels houden, wordt er een flink bedrag van het prijzengeld afgehaald.

Een goed gesprek

In het begin trekt niemand zich daar iets van aan en wordt er flink geflikflooid. Maar wanneer de eerste boete bekend wordt gemaakt, schrikken de deelnemers zich kapot. In Too Hot to Handle Germany begint het spel met 200.000 euro en binnen twee afleveringen is het prijzengeld al gehalveerd. Dan pas begint het door te dringen bij de deelnemers dat ze zich moeten gedragen. Zonder handtastelijkheden als afleiding voeren de singles voor het eerst in hun leven een goed gesprek met het andere geslacht.

Persoonlijke groei

In ieder seizoen van Too Hot to Handle werkt het op deze manier. Oppervlakkige fitboys en fitgirls leren zich binnen een paar dagen open te stellen en groeien binnen no time als persoon. Dat lijkt ongeloofwaardig, maar je ziet ze toch echt volwassen worden voor de camera. Dat is niet alleen de kracht van seksuele onthouding, maar ook van de montage en casting.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Too hot to handle germany
© Paul Hepper/Netflix

Comfort zone

Iedere keer worden mensen gevonden die diep van binnen worstelen met hun zelfvertrouwen en nog nooit hun gevoelens hebben geconfronteerd. Door buiten hun comfort zone te treden, krijgen ze allerlei nieuwe inzichten en door de vlotte montage lijkt het alsof ze binnen één aflevering een complete transformatie doormaken.

Natuurlijke rondingen

Het programma is daardoor heel erg afhankelijk van de deelnemers. Too Hot to Handle Germany heeft gelukkig een paar sympathieke singles gevonden en dit keer zit er iets meer diversiteit in. Zo zit er een biseksuele vrouw tussen en een curvy model, dat voor de verandering geen sixpack heeft en mannen het hoofd op hol weet te brengen met haar natuurlijke rondingen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Too hot to handle germany
© Paul Hepper/Netflix

Hartverwarmend

Verder blijft deze Duitse spin-off trouw aan de succesformule, waardoor er weinig verschil is met alle andere seizoenen en varianten van Too Hot to Handle. De mooiste mensen krijgen al snel een relatie, de versierder met de grootste mond kan geen vrouw vinden, de lieve chick valt op de verkeerde types en er ontstaan een paar mooie vriendschappen, die zorgen voor hartverwarmende momenten.

Conclusie

Too Hot to Handle Germany is een realityserie zonder verrassingen. Alles wat er eerder gebeurde in andere seizoenen van Too Hot to Handle gebeurt ook in deze spin-off. Daardoor is het niveau van de guilty pleasure erg hoog en blijft het een fijne serie om naar te kijken. Maar meer dan een zonnig tussendoortje wordt de Netflix Original nooit.

Too Hot to Handle Germany is te zien op Netflix.

Meer van Netflix