Recensie The Summer I Turned Pretty - Jouw nieuwe zomerliefde

The summer i turned pretty
© Peter Taylor/Prime Video

De boeken van Jenny Han zijn perfect om te verfilmen. To All the Boys I’ve Loved Before was de basis voor een trilogie van sprankelende tienerfilms en The Summer I Turned Pretty is door Prime Video omgetoverd tot een heerlijke serie om bij weg te dromen.

Ieder jaar gaat Belly (Lola Tung) met haar familie op vakantie naar het pittoreske kustplaatsje Cousins. Het gezin verblijft bij de familie Fisher en Belly heeft daar iedere zomer de tijd van haar leven met broers Conrad (Christopher Briney) en Jeremiah (Gavin Casalegno). Dit keer is de situatie alleen wel iets anders. De tiener is niet langer het nerdy, verlegen meisje, maar een opbloeiende beauty en voor het eerst in haar leven staat Belly in het middelpunt.

Vriendschap onder druk

Zoals je kunt verwachten, zijn Conrad en Jeremiah ook erg onder de indruk van Belly. De jongens zien haar niet meer als hun kleine zusje en dat zet de vriendschap onder druk. Wanneer Belly een lieve jongen leert kennen, begint Jeremiah jaloerse trekjes te vertonen. En Conrad is opvallend stil en afstandelijk. Heeft dat met haar te maken of is er toch iets anders aan de hand? Het is een klein mysterie dat als rode draad loopt door de afleveringen en het maakt van Conrad meer dan alleen de mooie jongen die piekerend voor zich uitstaart.

 

Volwassen worden

The Summer I Turned Pretty weet heel goed de personages diepte te geven en daaraan kun je zien dat de serie een boek als basis heeft. Belly worstelt bijvoorbeeld met volwassen worden. Nu zij een mooie meid is, kijkt iedereen op een andere manier naar haar, maar diep van binnen is ze nog steeds een puber, die zich ongemakkelijk voelt op feestjes en zich onverantwoordelijk gedraagt. En haar broer Steven (Sean Kaufman) wordt verliefd op een rijke socialite en vreest dat hij niet goed genoeg voor haar is.

The summer i turned pretty
© Dana Hawley/Prime Video

Herkenbaar

Ook de volwassenen hebben sterke verhaallijnen en veel van het serieuzere drama ligt bij hen. Toch blijft dat vooral op de achtergrond. Dit is geen zware serie over scheidingen en huwelijksproblemen, maar een charmant coming-of-age verhaal over een meisje dat zichzelf leert kennen. Daardoor blijft The Summer I Turned Pretty herkenbaar voor een groot publiek. Iedere tiener kan zich wel herkennen in Belly of een van de andere personages en de getalenteerde cast maakt echte mensen van hen.

 

Niet te voorspelbaar

Het verhaal van een meisje dat aandacht krijgt van twee jongens is niks nieuws en begint een vervelend cliché te worden. The Summer I Turned Pretty weet daar alsnog een frisse draai aan te geven door het realistisch te houden. Belly snapt al snel dat zij droomprins Conrad heeft geromantiseerd en dat ze verder moet kijken dan de jongens waar zij mee opgroeide. En wanneer de Prime Video-serie een voorspelbare kant opgaat, is er al zo veel karaktergroei geweest dat je snapt waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.

The summer i turned pretty
© Peter Taylor/Prime Video

Conclusie

The Summer I Turned Pretty is een heerlijke tienerserie om bij weg te dromen. Het herkenbare verhaal, de leuke personages en getalenteerde cast maken van deze Prime Video-serie jouw nieuwe zomerliefde.   

The Summer I Turned Pretty is vanaf vrijdag 17 juni te zien op Prime Video.

Wil je nog meer tienerdrama? Check dan de spannende series Cruel Summer en The Wilds of de romantische comedy The Map of Tiny Perfect Things.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.