Senior Year

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Senior Year

Recensie Senior Year – Een vrolijk schoolfeestje met Rebel Wilson

|
|

Laatste update:

The queen is back! Drie jaar na Jojo Rabbit en dertig kilo lichter keert Rebel Wilson terug met Senior Year, een comedy waarin ze een hele andere rol speelt dan normaal, maar nog steeds even leuk is.

Voor veel mensen zou het een gruwel zijn om weer terug te moeten naar de schoolbanken, maar dertiger Stephanie (Rebel Wilson) kan niet wachten. In haar verdediging; het scheelt dat ze als tiener in een coma is beland waar ze twintig jaar later pas uit ontwaakt. Ze heeft dus echt nog een stukje in te halen. Maar dan moet ze wel eerst uitvogelen wat mobiele telefoons zijn of ‘social media’...

Rebel is haar gevoel voor humor niet kwijt

De Australische Rebel Wilson ging van ‘down under’ naar ‘top Hollywood’ door in hits als Pitch Perfect het oliedomme, vulgaire dikkertje te spelen. Na de muzikale flop Cats (2019) vond ze het echter tijd voor een pauze – deels door Covid – en die gebruikte ze om af te vallen en te kijken of ze dan ook nog (andere) rollen kon spelen. Ze is meer dan dertig kilo kwijt, maar haar gevoel voor humor is ze in Senior Year gelukkig niet verloren. 

Leven in een wereld zonder prom queens

Aan het begin van de Netflix Original lijkt Rebel Wilsons personage, dan gespeeld door Angourice Rice (Mare of Easttown), weer een stumper te zijn, maar er wordt een leuke draai aan gegeven. Stephanie is juist de top-cheerleader en hard op weg ‘prom queen’ te worden op het eindfeest. Als ze uit haar coma komt is haar grootste probleem dan ook dat er geen top-cheerleaders of prom queens meer zijn; iedereen is nu gelijk.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Senior Year

De populaire types zijn juist de stumperds

Senior Year weet op een leuke manier de gebruikelijke ‘Wees lekker jezelf’-boodschap opnieuw in te vullen door van de populaire types juist de stumperds te maken. Alle buitenbeentjes hebben de grootste lol door gewoon lekker zichzelf te zijn en dat is heel aanstekelijk. Knal een paar Britney-liedjes op de soundtrack en deze comedy wordt gewoon een fijn, klein feestje.

Een mooie mix van jong en oud

Doordat Stephanie van een andere generatie is, zijn er veel leuke referenties naar haar oude en onze nieuwe tijd, die duidelijk maken dat een mix de beste uitkomst geeft. Dezelfde mooie mix komen we tegen in de cast van Senior Year, met oudgedienden – de cameo van Alicia ‘Clueless’ Silverstone is perfect – en jonkies Michael Cimino (Victor uit Love, Victor) en Disney-sterretje Avantika (Diary of a Future President).

Senior Year

Conclusie

Rebel Wilson heeft in Senior Year nog steeds een goed gevoel voor humor. Jong en oud kan z’n hun lol op met deze ‘back to school'-comedy die nooit plat wordt en altijd leuk blijft. Het heeft weinig om het lijf, maar het hart zit op de juiste plek. Wie hier niet met een vrolijk gevoel uitkomt, moet zelf terug naar school!

Senior Year is nu te zien op Netflix

 

Wil je nog meer comedy zien? Check dan de beste comedyseries op Netflix of ontdek de comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen.

Lees verder