Recensie John Wick: Chapter 4 - 'Hopelijk let Hollywood op, want dit is hoe je actiefilms maakt'

Dit is alweer de vierde actiefilm over John Wick, je zou denken dat de reeks z'n beste tijd heeft gehad, maar Keanu Reeves is nog steeds dé actieheld van het moment. En John Wick: Chapter 4 is de beste John Wick-film tot nu toe.

John Wick: Chapter 4
© Independent Films

Waar de ex-huurmoordenaar in de eerste film knokt tegen de Russische maffia uit wraak voor zijn vermoorde Beagle, neemt hij het dit keer op tegen zijn dodelijkste vijand tot nu toe: het internationale moordenaarsgilde The High Table. John Wicks geluk lijkt op te raken wanneer zelfs  zijn eigen vrienden zich tegen hem te keren. Wat heeft John nog om voor te vechten? Die vraag wordt meerdere malen gesteld in de film. Uiteindelijk heeft Wick alleen nog zijn vrijheid en zijn leven. De wanhoop om beide te behouden straalt er drie uur lang vanaf en houdt de kijker volledig in zijn greep.

De tekst gaat verder onder de trailer

Groot, groter, grootst 

De makers hebben door wat de fans willen: meer vechtpartijen, meer kogels en nóg meer vijanden. John Wick heeft echt iedereen kwaad gekregen en werkelijk alle huurmoordenaars zitten achter hem aan. En dat betekent overweldigend veel actie. Ondanks dat de film gevuld is met wel heel erg veel vechtscènes, zit er nul herhaling in. Regisseur Chad Stahelski weet precies hoe hij iedere vechtpartij vernieuwend moet maken. Zo zal menig actieheld jaloers zijn op de scène waarbij John Wick met scheurende banden over de Arc de Triomphe drift. Realistisch is het allemaal niet, maar dit is een actiefilm voor de liefhebbers van het genre en John Wick: Chapter 4 blaast kijkers drie uur lang omver.

Geen bijrollen

De film is weer gevuld met een geweldige cast. Zo speelt Bill Skarsgård een sluwe eindbaas die zich makkelijk kan meten aan John Wick en martial arts icoon Donnie Yen steelt iedere scène als de blinde huurmoordenaar Caine. Donnies personage heeft belangen die groter zijn dan John Wicks wil om te leven en geeft de film een diepere laag waardoor het verhaal pakkender is dan de gemiddelde actiefilm.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

John Wick chapter 4
© Murray Close/Lionsgate

Conclusie

John Wick: Chapter 4 is het schoolvoorbeeld van vette actie. Fans van de reeks zullen dolgelukkig zijn met het vierde deel en hem gelijk opnieuw willen kijken. En wie nog geen fan is van John Wick, zal na Chapter 4 overtuigd zijn. Hopelijk let Hollywood op, want dit is hoe je actiefilms maakt.

John Wick: Chapter 4 draait nu in de bioscoop.

Nog meer bioscoopfilms