• Kopen Zonder Kijken

Zijn alle kosten voor Kopen Zonder Kijken voor rekening van de deelnemers zelf?

Kopen Zonder Kijken

Een huis kopen zonder ook maar een tegeltje gezien te hebben. Het klinkt absurd, maar mensen staan in de rij om mee te doen aan Kopen Zonder Kijken. De grote vraag is: moeten de deelnemers écht alles betalen of schuilt er een addertje onder het gras?

Betalen de Kopen Zonder Kijken-deelnemers alles zelf?

Al je (spaar)geld geven aan mensen die je niet kent. Toen makelaar Alex van Keulen het concept van het programma hoorde, dacht hij dat er geen hond aan mee zou willen doen. Het tegendeel bleek waar en inmiddels zijn de aanmeldingen niet aan te slepen. En ja, de deelnemers betalen écht alles zelf. Ze tekenen daadwerkelijk een koopovereenkomst en ze vergoeden de kosten die gemaakt worden voor de aanschaf en inrichting. 

Niets gaat in overleg

Alles is echt in Kopen Zonder Kijken, bevestigt Bob Sikkes die inmiddels is uitgegroeid tot grote ster. “Het is een bizar programma. Niets gaat in overleg met de kandidaten. Het leukst is het natuurlijk als die huilend in de dakkapel staan te roepen: Wat hebben we nou gekocht? En dat het dan toch goedkomt." Volgens Sikkes is de (wan)hoop van de kandidaten dus de sleutel tot succes.

Klein addertje

Er schuilt wel een heel klein addertje onder het gras. Het is niet geheel toevallig dat het Alex, Bob en Roos áltijd lukt om een droomhuis te realiseren. "Soms ook mede mogelijk gemaakt door de vrienden van de show hè?", verklapt Bob in De Telegraaf. "We kunnen inkopen voor een heel goede prijs en iedere aannemer vindt het leuk om mee te werken aan het programma. Ze krijgen de keuken echt voor een heel goede prijs. Eigenlijk kan het niet altijd voor dat geld. Ik kan heel goed lullen voor spullen, dat is een tekst van Martijn."

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.