Yvon Jaspers in onze boerderij

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yvon Jaspers in onze boerderij

Yvon Jaspers opnieuw onder vuur vanwege Onze Boerderij

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Onze Boerderij toont Yvon Jaspers het dagelijks leven van landbouwers en veehouders. Maar volgens dierenrechtenorganisaties heeft het programma weinig te maken met de werkelijkheid.

‘Leugens’

Verschillende dierenrechtenorganisaties hebben een klacht ingediend tegen Onze Boerderij. In een recente aflevering liep Yvon Jaspers mee met kippenboer Mark. Volgens Comité Dierennoodhulp, Een Dier Een Vriend, Animal Rights en stichting Dierennood, kregen kijkers ‘een mooi verhaal vol leugens’ voorgeschoteld dat ‘volstrekt niet klopt met de realiteit’. De dierenbelangenorganisaties eisen dan ook een rectificatie van de KRO-NCRV. “Deze moedwillige verdraaiing en achterhouden van feiten komt omdat de partijen allen betrokken zijn of belangen hebben met de mensonterende bio-industrie”, oordelen de organisaties.

Belangenverstrengeling

Het is niet de eerste keer dat Jaspers in opspraak raakt door Onze Boerderij. Zo stelde het Commissariaat van de Media eerder een onderzoek in naar het programma, omdat er mogelijk sprake was belangenverstrengeling. Jaspers schnabbelde namelijk ook bij voor veevoederbedrijf ForFarmers. Hoewel het Commissariaat besliste dat er geen sprake was van (sluik)reclame in Onze Boerderij, werd de omroep toch op de vingers getikt vanwege overtreding van de Mediawet.

Lees verder