Yvon Jaspers met wit shirt aan lachend naar de camera

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yvon Jaspers met wit shirt aan lachend naar de camera

ForFarmers rel: Yvon Jaspers "kon alleen maar huilen"

|
|

Laatste update:

Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers voelde zich "verrekte alleen" tijdens het onderzoek dat werd ingesteld naar haar functie bij ForFarmers. Er zou onduidelijkheid zijn over de belangen van Jaspers met deze samenwerking, het is bij de NPO namelijk niet toegestaan reclame te maken voor dergelijke bedrijven. Ze kreeg deze week te horen dat ze niks fout heeft gedaan en vertelde bij Pauw haar kant van het verhaal. 

Onderzoek naar aanstelling

Nadat in de media verhalen rondgingen over haar aanstelling voor het bedrijf besloot het Commissariaat voor de Media hier onderzoek naar te doen. Maandag pleitte het commissariaat Jaspers vrij, maar wel met de opmerking dat de KRO-NCRV zorgvuldiger had moeten zijn in het beoordelen van de schnabbels. In het filmpje hieronder reageert Jaspers bij Pauw aan tafel op alle ophef.

Stress en verdriet

Dit onderzoek zorgde voor veel stress en zorgen bij Jaspers. “Ik kon alleen maar huilen. Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint, en iedereen gelooft dat zomaar. Ik voelde mij zo alleen.” Tijdens het onderzoek voelde Jaspers zich "alsof ik in een oorlogsgebied zat. Elke dag kon er van alles over mij verzonnen worden." 

Boeren steunen Yvon

De steun van de KRO-NCRV viel tegen in die periode. “Ik voelde mij minder gesteund door de KRO-NCRV dan door de boeren en mijn team van productiehuis Blue Circle.” Dat vooral de boeren een hart onder de riem staken werd al snel duidelijk: “Zij zaten op een dag opeens bij de buren aan tafel. Allemaal: uit Zeeland, Friesland, Texel. Ze omhelsden mij en zeiden; nu zijn wij er voor jou. Nu snap je beter dan wie dan ook hoe wij ons altijd voelen. Nu hoor je bij ons.” 

De presentatrice heeft nog steeds een contract bij ForFarmers. Dit bedrijf promoot het boerenleven, iets dat Jaspers ook doet in het programma Onze Boerderij. 

Niet iedereen even gecharmeerd 

Het verhaal van Yvon Jaspers werd niet heel positief ontvangen door de kijkers. Velen ergerden zich aan alle ophef van Jaspers zelf en klommen in de Twitter. 

Lees verder