Youp van 't Hek velt keihard oordeel over The Roast of Famke Louise: 'Gestuntel'

De Koningin van de haatcomments heeft een regen aan keiharde grappen overleefd, maar de kritiek op The Roast of Famke Louise blijft maar terugkomen. Nu laat ook cabaretier Youp van 't Hek van zich horen. Hij is helemaal niet te spreken over deze 'droeve bonte avond'. 

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek heeft The Roast of Famke Louise gekeken terwijl hij dat normaal liever niet doet. In de VARAgids is de doorgewinterde cabaretier keihard over het jaarlijkse programma van Comedy Central. "Dit is de wereld van Boulevard en Shownieuws. Of ik me daar te goed voor voel? Al jaren. Maar nu keek ik dus wel. Uit een balorig soort nieuwsgierigheid", vertelt hij. 

Kritiek

Youp heeft geen goed woord over voor de Roasters en in het bijzonder de Roastmaster Dolf Janssen. "Artiesten uit de keukenkastjesdivisie deden schijtlollig over het uiterlijk van de anderen. En over de leeftijd van Joke Bruijs", zegt hij over zijn 'collega's'. "Wat mij het meest verontrust? Dat de deelnemers zelf het zo verschrikkelijk naar hun zin hadden. Sommigen gierden het uit van de pret."

De tekst gaat verder onder de video

'Gestuntel'

De kans is enorm klein dat Youp nog een keer naar The Roast gaat kijken (al is de toekomst van het programma ook onzeker). "Het was een droeve bonte avond en niets meer dan dat. Wat ik verwacht had? Weet ik niet, maar geen gestuntel als dit", zegt de cabaretier in het interview. 

Flop

Er valt genoeg te zeggen over de jonge zangeres, maar toch weet Comedy Central totaal niet te scoren met de hippe influencer. Veel mensen kon het eigenlijk niets interesseren, want Famke Louise scoort beter met haar hitjes dan dat ze deed met The Roast. Slechts 232.000 kijkers wilden eventjes checken hoe Famke het er vanaf zou brengen. Daarmee was deze versie de slechtst bekeken ooit! Ja, zélfs de belabberde Roast van Hans Klok trok nog meer kijkers. 

Delen van The Roast of Famke Louise zijn te bekijken op YouTube.