The Roast of Famke Louise flopt gigantisch: ‘hoogst onzeker’ of het terugkeert

Peter Pannekoek kan maar beter een andere schnabbel gaan zoeken want The Roast is definitief uitgewerkt in Nederland. The Roast of Famke Louise trok gisteravond het laagste aantal kijkers van het programma ooit!

Famke Louise
© Brunopress

De zangeres werd gisteravond aan het spit geregen door een blik BN’ers. Met valse grappen en keiharde beledigingen maakten ze het Famke Louise niet makkelijk. Zelf vond ze het té ver gaan zelfs, maar de kijker gaapte vooral. Althans de paar mensen die keken…

Slechter dan Hans Klok

Met 232.000 kijkers is The Roast of Famke Louise de slechtst bekeken Roast ooit. Eerder had Hans Klok dat droevige record te pakken met 236.000 kijkers. Voorgangers Gordon, Giel Beelen, Ali B en Johnny de Mol zaten allemaal rond de half miljoen kijkers.

‘Te negatief’

Kijkcijferanalist en voormalig SBS6-directeur Tina Nijkamp trekt de harde conclusie in haar Stories: “Of we The Roast volgend jaar terugzien lijkt me hoogst onzeker. Wellicht past iemand roasten ook niet bij nu, in deze tijd. Te negatief misschien. De kijker had er in elk geval weinig zin in.

Duur programma

De belangrijkste doelgroep voor The Roast (20-54 jaar) had ook geen trek in Famke Louise gisteravond. Tina vraagt ze af hoe hier in vredesnaam geld aan verdiend kan worden. “In de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar scoorde het 8 procent marktaandeel. Eigenlijk is het in elke doelgroep slecht tot matig bekeken, in verhouding tot de gigantische hoeveelheid publiciteit en ook de kosten van het (dure) programma.”

Zure humor

Misschien ligt het aan de (lage) kwaliteit van de grappen, want de tv-kijkers hadden zeker zin in zure humor. Winnaars waren gisteravond De Slimste Mens (2,6 miljoen kijkers) en Vandaag Inside (807.000 kijkers).