Wordt Netflix nou duurder of niet?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wordt Netflix nou duurder of niet?

Wordt Netflix nou duurder of niet?

|
|

Laatste update:

Het was even spannend, want het leek er op dat Netflix de prijzen voor de abonnementen omhoog zou gaan gooien. Hoe zit dat?

Stukkie duurder in de VS

Teken aan de wand was dat in de VS de prijzen met 13 tot 18 procent zijn gestegen. En omdat de prijzen van Nederland over het algemeen gelijk lopen met die in de VS, was dat voor Nederland een slecht voorteken. Het basisabonnement zou dan omgerekend van 8 naar 9 euro gaan. Het standaard abo (twee schermen HD-kwaliteit) van 11 naar 13 euro. Het premium abonnement zou dan van 14 naar 16 euro gaan. En dat is toch best een flinke verhoging. 

Nog even niet

Een woordvoerder van Netflix heeft nu alsnog laten weten dat de prijsverhoging -voor nu- alleen opgaat voor de VS en een aantal andere landen op het Amerikaanse continent. Feit is dat er flink geïnvesteerd wordt in Netflix Originals. Dat zou de prijsverhoging kunnen verklaren. In 2018 werd meer dan tien miljard dollar uitgegeven aan series als The Crown, Stranger Things (er komt weer een nieuw seizoen aan!) en Bird Box, een klein liefdesprojectje. Heel niche. Wacht, hier de trailer, die heb je vast nog niet gezien:

Voorlopig blijft het dus bij de oude prijzen. Gelukkig maar. 

Lees verder