Witcher seizoen 2 vertelt meer over Geralts geschiedenis

Witcher seizoen 2 vertelt meer over Geralts geschiedenis

Fantasyserie The Witcher was eind 2019 een dikke hit voor Netflix, hoewel er wel het een en ander op de serie aan te merken was. In het tweede seizoen leren we Geralt (Henry Cavill) een stuk beter kennen, zo beloven de makers!

In een interview met The Wrap bevestigde showrunner Lauren Hissrich nogmaals dat het tweede seizoen van de serie een stuk samenhangender wordt dan het eerste. In het eerste seizoen worden ongelooflijke sprongen in de tijd gemaakt, waardoor veel kijkers de draad totáál kwijtraakten.

Hissrich wilde met de eerste reeks van The Witcher alle stukken klaarzetten om vanaf seizoen 2 een doorlopend verhaal te vertellen. Er wordt nog steeds gewerkt met flashbacks, maar de personages bevinden zich het grootste deel van het seizoen in dezelfde periode.

Dat is goed om te horen, hoewel dit al eerder verteld is, maar Hissrich vertelde óók dat we hoofdpersoon Geralt of Rivia een stuk beter leren kennen. In het eerste seizoen was hij vooral een stoere vechtmachine, maar over zijn verleden en opleiding tot ‘Witcher’ zagen we bijna niets.

The Witcher(s)

Volgens Hissrich is het daarom de bedoeling dat we in de nieuwe serie een paar extra Witchers te zijn krijgen. Ze noemt het zelfs ‘het favoriete onderdeel van het tweede seizoen.’ ‘In het eerste seizoen leerden we Geralt een beetje kennen, maar hij is de enige Witcher die we tot nu toe hebben getoond. Door het contact met de andere monsterjagers kunnen we écht laten zien waar Geralt vandaan komt en wat zijn plek is in de organisatie én de wereld.’

Hissrich doelt waarschijnlijk op de rol van Vesemir, Geralts mentor en beste vriend. In seizoen 2 van The Witcher wordt hij gespeeld door Kim Bodnia, en de held krijgt ook een eigen animatiefilm op Netflix.

Wanneer seizoen 2 van de fantasyhit uitkomt is nog niet bekend. De vervolgreeks stond gepland voor begin 2021, maar door de coronacrisis kon er lange tijd niet gefilmd worden. Nou ja, er is genoeg tijd om de gebeurtenissen van het eerste seizoen nog eens bij elkaar te puzzelen, of zomaar te kijken.