• Expeditie Robinson
  • TV

Winnaar Expeditie Robinson reageert: ‘Enorme ontlading na maanden geheimzinnigheid’

Expeditie Robinson 2022 kende een verrassende finale, en winnaar Dennis Wilt sprak met Shownieuws over zijn klinkende overwinning.

Expeditie Robinson 2022

Oud-zwemmer Ferry Weertman leek Expeditie Robinson op z’n sloffen te gaan winnen, totdat bleek dat hij met geen mogelijk een brandende bal in een mand kon gooien. London Loy en Dennis Wilt profiteerden ervan, en Dennis het meest: hij won totaal onverwacht de finale!

Dorp op stelten

De SBS-weerman was in de uitzending bij Shownieuws, om te vertellen over zijn overwinning. Hoewel het Robinson-avontuur alweer een paar maanden geleden is, was zijn vreugde enorm omdat hij het eindelijk met iedereen kon delen. “Na zoveel maanden je mond dicht te houden is dat echt een ontlading. Ik keek met m’n vrienden en familie, om dat op deze manier te doen. Het hele dorp staat op stelten.”

‘Nooit opgeven!’

Tooske Ragas vroeg Dennis om zijn Robinson-overwinning samen te vatten, en te vertellen hoe hij het leven op het onbewoonde eiland had ervaren. De winnaar vatte kort samen wat hij in de finale al eerder zei. “Nooit opgeven. Je kunt enorm gefrustreerd raken door dingen die gebeuren in je leven, maar geef nooit op, ga door! Het glas is halfvol, en hier helemaal!”

All-round-Dennis

Na de beelden van de feestvierende Dennis vertelde Tooske dat ze haar SBS-collega onlangs tegenkwam, en zei dat ze een beetje achterliep met het terugkijken van Expeditie Robinson. “Toen zag ik iets in zijn ogen, en hij zei: Nou, dat moet je wel even doen, hoor, want het zijn spannende afleveringen. En ik denk: verdomd, en inderdaad: hij heeft gewonnen!”

Chatilla van Grinsven, die ook meedeed aan dit seizoen Robinson, sprak vol lof over de winnaar. “Ik zat natuurlijk in zijn bondje, dus ik gun het hem van harte. Dennis was een goede all-round-speler, heel aardig en altijd bezig. Hij won niet iedere proef, maar wél op de juiste momenten."

Expeditie Robinson keert terug

Presentatrice Nicolette Kluijver liet tijdens de finale weten dat Expeditie Robinson (natuurlijk!) terugkeert in 2023. Hier vind je ons hele dossier over het afgelopen seizoen van de spannende afvalrace. Veel tijd om stil te zetten heb je trouwens niet, want het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? staat voor de deur. Vanaf 7 januari zie je déze BN'ers speuren in Zuid-Afrika.