• NPO
  • Wie is de Mol?
  • TV

Wie zijn de BN'ers die meedoen aan Wie is de Mol? 2023? 'Ik zou wel een hele goede Mol zijn'

Door Alie Sierkstra
WIDM Wie is de Mol? 2023 kandidaten BN'ers

We stellen de tien BN’ers die meedoen aan Wie is de Mol? 2023 graag aan je voor! Waar kun je ze allemaal van kennen? En nog belangrijker: zouden ze naar eigen zeggen een goede Mol zijn?

Nabil Aoulad Ayad

Nabil Aoulad Ayad, die zijn carrière begon als beatboxer, heeft zich in de loop van de jaren ontpopt tot een echte alleskunner. Zo is hij ook cabaretier én acteur. Nabil begon zijn acteercarrière in Onderweg naar Morgen, waarna rollen in onder meer De Co-assistent en Marokkaanse Bruiloft volgden. Zou Nabil een goede Mol zijn? Acteren en liegen liggen volgens hem eigenlijk in elkaars verlengde, zo vertelt hij in zijn Mollicitatie. Op de vraag of Nabil de Mol zou willen zijn, antwoordt hij dan ook volmondig ja: “Ik vind het gewoon echt een superleuke uitdaging. Ik kan heel goed liegen. Is bijna mijn vak, hè?

Annick Boer

Ook actrice Annick Boer wil maar wat graag de Mol zijn. Ze denkt de perfecte dekmantel te hebben. Ze is immers al 51, heeft een leesbril en is daarom langzamer dan alle andere kandidaten. “Dus in die zin gaat er natuurlijk sowieso al veel mis, wat goed is als je de Mol bent.” Annick is actrice, zangeres en cabaretière. Je kunt haar onder meer kennen van de musicals Doe Maar! en Ja zuster, nee zuster. Op televisie zag je haar bijvoorbeeld in Kopspijkers en De TV Kantine. Stemwerk doet ze trouwens ook, zo sprak ze Dory in voor de Nederlandse versie van Finding Nemo.

Froukje de Both

Na de onthulling van de kandidaten van WIDM 2023 vroegen veel mensen zich af of de deelnemende BN’ers eigenlijk wel bekend genoeg zijn. Dat iemand Froukje de Both echter niet kent, lijkt ons stug! Froukje is namelijk dagelijks te zien als presentatrice van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Haar tv-carrière begon als actrice in bijvoorbeeld Goudkust, Costa! en Voetbalvrouwen. Met die voorgeschiedenis verbaast het ons niet dat ook Froukje graag de Mol wil zijn: “Dat zou mijn ultieme ‘comeback’ zijn als actrice.” Waarom ze geschikt is? Als ‘woman next door’ is ze natuurlijk helemaal niet verdacht…

Jurre Geluk

Het werd waarschijnlijk lastig kiezen voor de makers van Wie is de Mol? Ook presentator Jurre Geluk, onder meer bekend van BNNVara-programma’s als Je Zal Het Maar Hebben, Try Before You Die en 3 op Reis, wil namelijk de Mol zijn! En dat neemt hij serieus: “Omdat ik denk dat mijn leven hiertoe geleid heeft. Oprecht, ik denk dat het in de sterren staat dat dit moet gebeuren.” Jurre stelt dat mensen zich veilig bij hem voelen en dat hij erg overtuigend kan zijn. Dat zijn eigenschappen die hij in een eventuele rol als Mol ‘heel erg kan misbruiken’!

Sarah Janneh

Heb je Soof 3 al in de bios gezien? In dat geval hoeven we Sarah Janneh ook niet meer aan je voor te stellen! Ook kijkers van Het Klokhuis en Anne+ hebben de actrice al eerder gezien. Opvallend genoeg is Sarah de eerste en de enige die in haar Mollicitatie twijfelt of ze wel de Mol wil zijn. Ze moet echter antwoord geven en dan gaat ze toch overstag. Net als Jurre geeft ook Sarah aan dat mensen graag in haar buurt zijn. Of dat echter zo verstandig is? “Maar ondertussen ben ik ook een slinkse meid”, lacht ze.

Anke de Jong

De in Friesland geboren Anke de Jong is sinds eind 2021 hoofdredactrice van tijdschrift Elle. Ondanks dat we haar nog niet vaak op tv hebben gezien, zou ze de hoofdrol in Wie is de Mol? echter niet uit de weg gaan! Het lijkt haar zelfs ‘waanzinnig’ om de Mol te zijn, zo stelt ze. Hoe zou ze de rol invullen? Als ze gekozen wordt, wil ze een ‘leuke, sympathieke Mol’ zijn, die door niemand wordt verdacht, maar dan uiteindelijk natuurlijk wel ‘het hele spel heeft bedonderd’.

Sander de Kramer

Ook Sander de Kramer is journalist. Hij schrijft bijvoorbeeld een column in de Telegraaf en heeft een eigen radioprogramma op NPO Radio 5. Daarnaast is hij regelmatig op tv te zien om te vertellen over zijn liefdadigheidswerk, zo bracht hij laatst bijvoorbeeld kachels naar Oekraïne. In zijn Mollicitatie blijkt Sander ook een stoute kant te hebben… De Mol zijn, lijkt hem ‘echt het leukste wat er is’. Een Mol moet volgens hem ‘slim, sluw, charmant, sympathiek en doortrapt’ zijn: “Als Mol moet je steekjes laten vallen, expres, en ik denk dat ik dat wel goed kan.

Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo gaat met gestrekt been haar Mollicitatie in: “Ik zou wel een hele goede Mol zijn”, stelt ze vol zelfvertrouwen. De zwemkampioen is niet alleen dol op het spelen van spelletjes, maar denkt ook dat ze met gemak het vertrouwen van de andere kandidaten kan winnen. Ranomi geeft daarbij ook nog eens aan dat ze niet zoveel moeite heeft met liegen: “Ik ben ook topsporter, dus ik heb dat ook nodig. Ik heb die druk en die verantwoordelijkheid nodig.

Soy Kroon

Acteur Soy Kroon ken je onder meer van Dokter Tinus en The Passion. Zijn grote doorbraak kreeg hij in Goede Tijden, Slechte Tijden als Sil. Net als een aantal andere kandidaten wil ook Soy zijn ‘lieve uiterlijk’ inzetten om te misleiden. Hij wil zijn doel als Mol verenigen met het beeld van de fanatieke kandidaat: “Ik zou ervoor zorgen dat die pot helemaal leeg getrokken wordt, want [als kandidaat] wil ik gewoon door naar de volgende ronde.” Wanneer Soy te horen krijgt dat de makers hem nog laten weten of hij inderdaad de Mol mag zijn, reageert hij uiterst cool: “Mijn pokerface staat aan.

Daniël Verlaan

We eindigen dit lijstje met de deelnemers van Wie is de Mol? 2023 met Daniël Verlaan. Deze tech-journalist zie je regelmatig voorbijkomen in het RTL Nieuws en aan tafel bij de RTL-talkshows. Onderwerpen als cybersecurity en het dark web zijn z’n specialiteit. Een slimme jongen dus, die zijn brains ook in WIDM wil inzetten: “Het lijkt me superinteressant om het spel te kunnen beïnvloeden.” Hoe hij dat zou doen? Daniël wil zich voordoen als fanatieke kandidaat die graag de pot wil spekken. Ook geeft hij aan dat hij kan ‘lullen als Brugman’ en ‘best wel goed kan liegen’.