• Expeditie Robinson
  • TV

Dít is de winnaar van Expeditie Robinson 2022!

De 'spannende' finale van Expeditie Robinson leek een deceptie te worden, maar kende tóch een verrassende ontknoping!

De finale van Expeditie Robinson

Dennis, Ferry en London bereikten vorige week de finale, in wat wel dé anticlimax van dit seizoen wordt genoemd. Iedereen gunde het drietal de overwinning, maar stiekem hoopten veel kijkers op kandidaten die zichzelf op Robinson-eiland hadden overwonnen, zoals Dzifa of Niek.

Gapen in de finale?

Hoe dan ook: de finalisten ontsnapten uit hun ‘martelwerktuig’, waarna ze een lastige waterpuzzel op moesten lossen. De Olympisch langeafstandszwemmer Ferry bleek bijzonder atletisch (verrassing!) én bewees zich dit seizoen al als puzzelaar. Bij de puzzel speelde hij London en Dennis helemaal zoek! “Alles gaat zoals je in de finale wenst!”, meldde hij, terwijl hij voor zijn medefinalisten een stip aan de horizon werd.

Een verrassing!

Ferry had al een vuurtje brandend, terwijl London en Dennis de puzzel hadden opgelost. Het duo stond nog tegen kisten te duwen en balletjes in een korf te rollen om een vuursteen vrij te spelen. Was hier nog de mogelijkheid voor een verrassing?

Dennis wint Expeditie Robinson

Terwijl Ferry’s kampvuur al een gat in de ozonlaag had gebrand, werd hij tóch bijgehaald door Dennis en London. London gooide zelfs drie brandende ballen in de korf, maar die gingen tijdens de vlucht uit, waardoor hij tóch niet won. Wie wél verrassend doel trof was… Dennis! Hij nam ruim de tijd om de ballen goed in de fik te zetten, en gooide in alle rust.

Dennis wint Expeditie Robinson
© RTL4

Dennis vertelde met tranen in zijn ogen over zijn onverwachte overwinning. “Ik was eerst blij, daarna heel emotioneel: er gaat zoveel door je heen. Het is gewoon een rollercoaster waar je in bent geweest. Het had alle kanten op kunnen gaan. Het zijn niet altijd de sterksten of de slimsten, maar misschien degene die zich het makkelijkst aanpast.”

Expeditie Robinson keert terug

Ferry en London toonden zich goede verliezers en feliciteerden hun kameraad hartelijk. Ferry baalde ontzettend dat hij “steeds schever ging gooien” en London was blij dat de finale een “epische gebeurtenis” was.

Volgens Nicolette Kluijver keert Expeditie Robinson volgend jaar gewoon weer terug, dus verstokte fans krijgen weer kansen genoeg om te huilen van geluk/zich dood te ergeren!