William Rutten reageert op Het Perfecte Plaatje-ophef

Door Robin Heerkens
William Rutten

Het Perfecte Plaatje nam afgelopen dinsdag afscheid van acteur Soy Kroon. Veel kijkers zagen in hem een gedoodverfde finalist en spraken hun verbazing uit over deze eliminatie. Jurylid en sterrenfotograaf William Rutten heeft inmiddels gereageerd op de kijkersophef!

Kijkers lieten op twitter van zich horen. Dat Soy de show moest verlaten, ging er bij sommigen écht niet in. "Leuk dat jullie zo meeleven, dat betekent dat de makers iets neer hebben gezet wat echt raakt en dat is prachtig", schrijft William op Insta. "Ik wil het alleen wel even opnemen voor de kandidaten die er nu nog inzitten. Er wordt nu door sommigen net gedaan alsof de winnaar het programma heeft verlaten, maar dat is natuurlijk onzin."

Eerlijke exit

Waar het op neerkomt: kandidaten zijn zo goed (of slecht) als hun laatste opdracht. Het is niet zo dat de vorige foto's, uit ander aflevering, nog heel erg meewegen. Zo simpel is het. En, zo verzekert William, "niemand is zielig hoor". Kandidaten hebben niks te klagen. "Je krijgt een prachtige set camera’s met lenzen en dik betaald om dit avontuur aan te gaan, een voorrecht lijkt mij waar velen van jullie een moord voor zouden doen!"

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

Ontzettend saai

"Het format is nu al 5 seizoenen hetzelfde, je bent zo goed als je laatste opdracht en elke week moet er helaas iemand uit", legt William uit. Volgens hem zou het ook ontzettend saai zijn als er niemand hoeft te vertrekken. Dat zou nergens op slaan. En ook: "Je kunt simpelweg niet 10 weken lang met 10 fotografen dit programma maken, dan is er te weinig tijd voor verdieping en moeilijkere opdrachten waar meer tijd voor nodig is..."

Soy reageert

William vindt Soy "een geweldige fotograaf" en "er zit veel meer in hem dan hij heeft kunnen laten zien". Maar, voegt hij toe, "dat geldt ook voor heel veel andere kandidaten die eruit zijn gegaan de afgelopen seizoenen". Soy zelf reageert ook onder de post van het jurylid. "Ach Wil, laat het lekker gaan. Is juist toch fijn om te merken dat mensen meeleven met dit programma en andere meningen hebben en dol zijn op de kandidaten?" Hij kijkt hoe dan ook terug op een "geweldig spel".

Soy kwam eerder ook al met een reactie op zijn exit:

Wie nog wel in de race zitten? Publiekslieveling Stefano Keizers en Bibi Breijman, die de vorige keer de perfecte score behaalde. Ook Janny van der Heijden en Bert van Leeuwen zitten nog in de race.

Het Perfecte Plaatje is elke dinsdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.