Wat is er met Raffaëla van Idols gebeurd?

Door Redactie
Raffaëla Paton uit Idols seizoen 3

Raffaëlla Paton won de derde editie van Idols, maar wat heeft ze daarna allemaal gedaan? Na een lange tijd zingen is ze afgestapt van de muziek.

Tijdens de opnames van Idols in 2006 werd Rafaëlla zwanger en de vader kende ze op dat moment vier maanden. Hierdoor kreeg ze veel kritiek van jurylid Henkjan Smits. Volgens hem was dat niet professioneel. Toch won ze de finale met 58% van de stemmen!

Heftige zwangerschap

Na Idols nam ze een duet op met Paul de Leeuw en zongen ze deze samen bij zijn programma. Na de zomer in 2006 zou ze een eigen nummer uitbrengen, maar dit werd uitgesteld tot na haar bevalling. Helaas kreeg ze een postnatale depressie en was het lang stil rondom Rafaëlla. 

Meidengroep Monroe

Pas in 2008 trad de zangeres weer op. Ze zong haar nieuwste nummer “The Break Up Song” tijdens de eerste liveshow van Idols seizoen 4. Hetzelfde jaar vormde ze een groep met twee andere zangeressen, Monroe. Ze stonden in de Top 40 met hun eerste single, maar een veel groter succes werd het niet. In 2010 gingen ze alweer uit elkaar.

Bankplakkers: dé podcast over films en series!

The Voice

Niet veel later schitterde ze in de ‘nieuwe’ talenjacht The Voice of Holland. Ze schopte het tot de zesde liveshow, maar na drama rondom haar coach Jeroen van der Boom werd ze geëlimineerd. Raffaëla was van mening dat Jeroen te veel focus op zijn favoriet legde, maar hij vond dit erg onprofessioneel van haar en stuurde Raffaëla naar huis.

De beste zangers en het songfestival

In 2011 werd Raffaëla de vaste zangeres van coverband iDance. Ze deed mee aan het Nationale Songfestival, maar verloor van Joan Franka. Ook won ze in 2013 het programma De Beste Zangers van Nederland.

Drank en drugs

Daarna volgde een heftige periode voor Raffaëla. Ze leed aan een eetstoornis en raakte verslaafd aan drugs. Na een afkickperiode van twee maanden was ze clean. Inmiddels gaat het goed en wil ze niks meer met ‘dat spul’ te maken hebben. Nu is ze bezig met een omscholing naar ervaringsdeskundige in de verslavingszorg. Ze wil jongeren die vaak aan hun loten worden overgelaten, helpen. Ook is ze coach bij een fitnesscentrum.

We hebben ook voor je uitgezocht hoe het nu met andere Idols-deelnemers Herman, Hind en Boris gaat!

Bronnen: Story, Dagblad van het Noorden