Gert Verhulst

Veronica Superguide logo
Gert Verhulst

Wat is er met Gert Verhulst gebeurd?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De meeste Nederlanders denken bij Gert Verhulst (52) natuurlijk vooral aan 'Moh seg eh, Gertje'. Maar er is meer dan Samson en Gert! Kijk maar eens waar je 'm nog meer van zou kunnen kennen.

Eerder doken we al in de levens van de Samson en Gert-castleden: dit is hoe het nu met hen gaat!

Samson en Gert

Uiteraard moeten we toch even beginnen met Gerts levenswerk: Samson en Gert! Nee, we gaan je geen saai geschiedenislesje geven, maar de keiharde realiteit. Gert is inmiddels gestopt met je favoriete jeugdserie. Basta. Gelukkig laat hij die trouwe witte rakker niet eenzaam en alleen sterven. Hij vond het perfecte baasje om 'm te vervangen zodat er toch nieuwe afleveringen konden komen.

Marie en Viktor

Dan hebben we het over Marie Verhulst, Gerts dochter. Samson hoeft nu geen 'waah, Gertje' meer te blaffen, maar 'waah, Marie'. Sinds enige tijd maakt zij nu de afleveringen en mag ze Samsons vele versprekingen aanhoren zonder daarbij haar shit te verliezen. Gelukkig voor haar duren de afleveringen nog maar drie minuten. Ook is de setting nogal veranderd. Geen trouwe huiskamer waar de bel het niet meer doet, maar een... Volkswagen busje? Oke! 

Ook Gerts andere kind, Viktor, is net als zijn vader een echte superster. Een BB'er dus. Maar eigenlijk mogen we 'm ook gerust een BN'er noemen. Zo verscheen Viktor vorig seizoen in Ranking The Stars én presenteert hij Love Island, met Holly Mae Brood. Lekker bezig!

Belgische tv

Oké, terug naar Gert. Die is als oprichter van het miljoenenbedrijf Studio 100 - vol iconische Ketnet-shows, musicals en Plopsa-pretparken - op zich al een icoon, maar de laatste jaren maakt hij steeds meer furore op de 'gewone' Belgische tv. Als in: geen Ketnet-achtige toestanden. Gert staat momenteel onder contract bij VIER, die vorig jaar nog een co-productie deed met RTL (De Battle). Ook ontpopte de multimiljonair zich als een echte showmaster door Dancing With The Stars te presenteren. En daar zag hij zijn bloedeigen zoon dit gare Pokémon-dansje doen!

Gert Late Night

Maar, grote kans dat de Belgen bij de naam Gert Verhulst direct aan Gert Late Night denken. Dat is met afstand zijn grootste tv-hit van de afgelopen jaren. In deze varende talkshow, die zich afspeelt op Gerts eigen boot De Evanna, komen elke week drie BN'ers of BB'ers drie nachtjes slapen. André Hazes en Katja Schuurman, bijvoorbeeld, die kwamen al eens aan boord. Wat het programma vooral zo'n hit maakt, denken wij als buitenstaanders, is Gerts chemie met zijn side-kick James Cooke. Deze acteur en presentator is een beetje de nieuwe Samson van Gert!

En hoe kunnen we dit vergeten? In 2021 was Gert samen met zoon Viktor als papegaai te gast in The Masked Singer.

Lees verder