Albert Verlinde op de première van April, May en June

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Albert Verlinde op de première van April, May en June

Wat is er met Albert Verlinde gebeurd?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Voormalig showbizzkoning Albert Verlinde zorgde in zijn hoogtijdagen als hét RTL Boulevard-gezicht voor knikkende knietjes bij BN’ers, die thuis op de bank met angstzweet zaten te kijken wat hij nu weer ging onthullen. Maar… wat doet Albert nu zoal?

Het viel ons namelijk op dat hij eigenlijk géén tv meer maakt tegenwoordig. Voor onze dagelijkse portie roddel en achterklap moeten we nu terecht bij mensen als Luuk Ikink (RTL Boulevard) en Celine Huijsmans (Shownieuws) – en die hebben nog wel wat jaartjes te gaan voordat ze de beruchte Albert Verlinde-reputatie bemachtigen. Hoe komt het dat Albert van de buis verdween?

6 Inside

Mogelijk heeft dat iets te maken met roddelrubriek 6 Inside, misschien wel de grootste tv-flop van 2019. Het leek John de Mol een goed idee om een soort RTL Boulevard-killer te maken en dan moet je Albert Verlinde er natúúrlijk bij hebben als vast anchor. De kijkcijfers donderden echter zó snel in elkaar dat zelfs Twan Huys in vergelijking hartstikke meeviel. Oef!

En het begon allemaal nog zo vrolijk!

Co-presentator Jan Versteegh presenteert inmiddels een andere show op SBS6: de succesvolle Lingo-revival. Maar hoe zit het met Albert? Heeft die geen contract meer ofzo? Nou – daar komen we later op.

Musical

Albert is sinds 2015 ‘Managing Director’ bij Stage Entertainment Nederland. Dit is dé grote speler als het gaat om musicals in Nederland. Laatst was hij trouwens weer even op tv te zien toen zijn bedrijf een stel Musical Awards won, waaronder de belangrijkste: die van beste musical voor Anastasia. Daarnaast was er – geheel in stijl van het oude, ietwat ‘valse’ Boulevard – weer een relletje: speelde Albert vals? Kortom: Albert mag dan wel geen tv-carrière meer over hebben, maar heb je daar überhaupt wel tijd voor wanneer je zo’n miljoenenbedrijf runt?

Contract

Misschien is dat ook juist de reden van zijn tv-loze bestaan. Maar, en dit is eigenlijk best raar, Albert heeft wel een tv-contract. Euhm… hoe dan? Nou, hij tekende begin september 2018 een tweejarige overeenkomst met SBS6. Volgens Mediacourant wordt Albert nu “slapend rijk”. “Wel contract, geen show”, kopte het blog eind vorig jaar. Is ‘Mr. Showbizz’ nog van plan om een showtje te maken of vindt ‘ie het wel prima zo? Wij geven ‘m geen ongelijk hoor, het leven is tenslotte hartstikke duur.

Wat is er met Albert Verlinde gebeurd?

RTL Boulevard

Zit er misschien toch nog iets in het vat bij SBS6? Want ja, je hebt toch een contract, Albert. “Nee, voorlopig echt niet. Nee, nog steeds niet. Ik vind het wel heel gezellig, het bevalt wel, het is lekker rustig. Nou ja, rustig, ik ben met het theaterbedrijf bezig, maar ondertussen heb ik ook wat tijd”, zo vertelde hij laatst op het ‘oude nest’. Jawel: Albert zit weer af en toe bij RTL Boulevard! Ook laatst nog, toen hij als vanouds vertelde over huwelijksproblemen bij BN’ers. Kijk, zo kennen we je weer! Eind vorig jaar verklapte hij daar trouwens ook al dat Talpa begin dit jaar met ‘m wilde praten over tv. “Het is een goed voornemen van Talpa om met mij om de tafel te gaan in januari.” Tot nu toe is hier nog niets over bekend, of zou het dat gastrolletje in Lingo zijn geweest

Conclusie?

Nou, concluderend kunnen we stellen dat Albert nog altijd erg lekker gaat. Hij doet wat hij diep in zijn hart waarschijnlijk het allerfijnst vindt: musicals maken! Hij mag dan wel zo goed als van de buis zijn verdwenen, maar met Stage Entertainment en af en toe een optredentje in RTL Boulevard houdt ‘ie nog een stevige vinger in de pap in het Nederlandse mediawereldje. En dat contract? Géén programma meer maken, maar wel lekker cashen? Daar kunnen wij eerlijk gezegd alleen maar jaloers op zijn. Well done, Albert. Well done.

Lees verder