Albert Verlinde bij het Musical Awards Gala 2020 op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Albert Verlinde bij het Musical Awards Gala 2020 op NPO 1

Albert Verlinde ontkent vals spel Musical Awards: 'wist echt van niets'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Een rel in musicalland! Heeft Albert Verlinde's bedrijf Stage Entertainment geprobeerd om de Musical Awards te manipuleren? "Ik wist echt van niets, dat durf ik echt oprecht te zeggen."

Gisteren zagen bijna één miljoen mensen hoe Lazarus grote prijzen won tijdens het Musical Awards Gala 2020 op NPO 1. De publieksprijs voor beste musical ging echter naar Anastasia van Albert Verlinde's Stage Entertainment. Is dit wel een oprechte verkiezing?

Manipulatie

Omroep West onthulde gisteren namelijk dat een medewerker van Stage Entertainment een 'stemavond' wilde organiseren. "Aan het personeel van Stage Entertainment is maandag een mail gestuurd met de uitnodiging om samen te stemmen op de musical Anastasia", zo meldde de omroep. 'Wij zorgen voor telefoons, dranken en hapjes. De uren die je er bent en belt worden uitbetaald', stond in de uitnodiging. 'Veel stemmen kunnen de doorslag gaan geven', staat er onderaan de mail. Euhm... mag dat wel? 

Albert Verlinde ontkent

Verlinde, die recent nog in de bres sprong voor Bridget Maasland, is directeur van Stage Enterainment. Hij ontkent tegenover Shownieuws alle betrokkenheid bij deze sluwe (of slimme?) actie en verwijt de desbetreffende medewerker dat 'ie misschien iets te enthousiast was. "Het betekent dat mensen soms net een stapje te ver gaan en waar we achter kwamen – en dat zag ik echt gisteren pas – dat iemand een avond had georganiseerd dat mensen met telefoons gingen zitten", zo blikt hij terug. Ging die avond uiteindelijk nog door, of niet? Anastasia won tenslotte die felbegeerde publieksprijs.

Anastasia

Nope. Albert stak er hardhandig een stokje voor. "Ik wist echt van niets, dat durf ik echt oprecht te zeggen. We hebben meteen teruggefloten toen we merkten dat dit aan de hand was." De oud-tv-ster moest keihard ingrijpen, als een echte directeur. "Ik waardeer oprecht – en ik ben directeur van het bedrijf, dus ik ben eindverantwoordelijk – dat mensen enthousiast zijn, maar ik moet ook zeggen: ‘Nee, dit doen we niet.’"

Lees verder