Jimmy Geduld in Verslaafd

Veronica Superguide logo
Jimmy Geduld in Verslaafd
BN'ersGoede Tijden, Slechte TijdenBrandende Vraag

Wat is er gebeurd met… Jimmy Geduld?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Jimmy Geduld werd bekend als Arthur Peters in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij speelde de rol tot 1999, waarna hij zich ontpopte tot een manusje-van-alles. Geduld werkte als makelaar, zong in een boyband én bemoeide zich met verslavingszorg. Hoe is het nu met de bekende soapie?

Jimmy Geduld speelde de sympathieke Arthur Peters, die GTST in 1999 overleed na een zwaar ongeluk. Arthur is één van de weinige personages die definitief ‘dood’ zijn. Jimmy Geduld werd destijds ontslagen omdat hij door een cocaïneverslaving onbetrouwbaar was. ‘Ik kwam regelmatig te laat en een paar keer kwam ik zelfs helemaal niet opdagen. Als je in je verslaving gevangen bent denk je maar aan één ding: gebruiken.’

Afkicken met Jimmy!

Geduld begon een korte carrière als DJ én makelaar, en nadat zijn tv-geld op was verkocht hij zélf een tijdje drugs. Jimmy kickte af in 2005 en startte in 2010 zijn eigen afkickkliniek. In 2014 ging deze onderneming failliet, nadat Geduld ‘zakelijk genaaid werd door mijn toenmalige adviseur en partners’, zo zei hij in een interview met de Volkskrant.

Jimmy was daarvoor regelmatig te zien in het programma Verslaafd, maar na het faillissement van zijn eigen bedrijf wilde hij niet meer meewerken. In 2016 begon hij weer een instituut voor verslavingszorg. In de zomer van 2021 ging ook deze onderneming failliet, nadat een bedrijf dat Gedulds facturen voorschoot kopje onder ging.

Sindsdien is het nogal stil rond Jimmy Geduld. Schijnbaar heeft hij eind 2021 een huis gekocht in het Gooi, maar sindsdien hebben we niets meer gehoord. Wat Jim betreft is het faillissement van zijn bedrijf een afgesloten hoofdstuk.

Hoe is het nu met...

Wil je weten hoe het met de acteurs achter overgetelijke GTST-figuren als Meta, Arnie, Bowien, Helen Helmink en Martine Hafkamp gaat? Kijk niet verder!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder