Wat ging er mis tijdens de opnames van The Exorcist?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat ging er mis tijdens de opnames van The Exorcist?

Wat ging er mis tijdens de opnames van The Exorcist?

|
|

Laatste update:

The Exorcist is zeker een van de beste horrorfilms aller tijden. Misschien komt dat wel doordat het verhaal achter de klassieker minstens net zo angstaanjagend is als de film zelf…

Er zijn veel rare dingen gebeurd tijdens de opnames van The Exorcist: ongelukken, een mysterieuze brand en zelfs moord! Ook nadat de horrorfilm was uitgebracht had het rare effecten op het publiek.

Een 'onverklaarbare' brand

De film liep vertraging op toen er een brand uitbrak tijdens de opnames. Bijna de hele set was verwoest, behalve … de kamer van Regan, het bezeten meisje. Regisseur William Friedkin gaf een simpele verklaring voor de brand. Een duif zou in een van de schakelkasten terecht zijn gekomen. Toch is het best creepy dat alleen de kamer van Regan overeind bleef.

Verwondingen en gebroken botten

Maar het bleef niet bij een brand, want er zijn veel ongelukken gebeurd tijdens de opnames. Zo kreeg Ellen Burstyn, die de moeder van Regan speelde, een gebroken ruggengraat. Haar veiligheidsharnas werkte plotseling niet meer en toen ze door haar bezeten dochter op de grond werd gegooid viel ze verkeerd. De scène haalde de film, inclusief haar pijnlijke gil.

Ook Linda Blair (Regan) liep lange-termijn letsel op. Tijdens een scène waar ze bezeten was werd ze uit bed gegooid. Net zoals bij Ellen brak er iets in haar veiligheidsharnas, waardoor ze een verwonding aan haar rug op liep.

Seriemoordenaar

Het wordt nog veel bloederiger, want er is zelfs een moord gepleegd door iemand op de set. Een man die een doktersassistent speelde vermoordde een verslaggever voordat The Exorcist uitkwam. Hij bekende al snel, maar heeft nooit een motief gegeven waarom hij het had gedaan. Achteraf bleek dat hij al veel mensen vermoord had.

We hebben een podcast met kijktips!

Na de release

Ook nadat de film zijn debuut maakte, bleven er rare dingen gebeuren. Mensen zeiden dat ze fysieke reacties kregen op de horrorfilm, zoals flauwvallen en kotsen. Een vrouw gaf zelfs The Exorcist de schuld van haar miskraam. Mensen gingen protesteren tegen de film en Engeland had de klassieker verboden.

Ondanks deze geruchten en mysterieuze gebeurtenissen is de film een groot succes geworden. Misschien is het zelfs zo’n succes geworden dóór de gebeurtenissen. Binnenkort kunnen we weer gaan genieten van deze horrorklassieker, want er komt een sequel aan!

Bronnen: ScreenRant, The 13th Floor, Book My Show

Lees verder