Warrior Nun-fans eisen dat fout van Netflix wordt rechtgezet: 'Luister naar je kijkers!'

Kijkers zijn boos op Netflix. Er verdwijnen natuurlijk regelmatig pareltjes uit het aanbod van de streamingdienst en het komt uiteraard wel eens voor dat series gecanceld worden. Dat gebeurde ook met Warrior Nun en fans van de fantasyserie eisen dat Netflix deze 'grove fout' gaat terugdraaien. 

Warrior Nun
© Netflix

Netflix heeft al een flink aantal series de nek omgedraaid. Zo moesten de kleurrijke feeën van Fate: The Winx Saga eraan geloven en kon de mysterieuze 1899 (met een onverwacht einde) ook inpakken. In december kwam er een einde aan Warrior Nun. De serie - gebaseerd op de mangaserie Warrior Nun Areala - werd niet verlengd en kijkers moesten genoegen nemen met slechts twee seizoenen. 

De tekst gaat verder onder de video

#savewarriornun

Fans van Warrior Nun verzamelen zich massaal online en schreeuwen om hulp. Dat gebeurde al vanaf het moment dat de serie gecanceld werd, want vrijwel direct was de hashtag #savewarriornun trending op Twitter. Daar is geen verandering in gekomen en Netflix-abonnees komen allemaal in opstand. "Netflix, luister naar je kijkers!", schrijft een boze fan. "Herstel je fouten!" De tweets blijven ondertussen binnenstromen en de hashtag blijft vooralsnog trending. 

De tekst gaat verder onder de tweets

'Netflix, correct your mistakes'

De fans van Warrior Nun hebben in ieder geval al behoorlijk wat bereikt. 'Netflix, correct your mistakes' is ondertussen ook hot op sociale media en abonnees schrijven massaal op wat zij willen zien bij de streamingdienst. Van Sense8 (die al in 2018 werd geannuleerd door Netflix) tot aan Inside Job; alles komt wel voorbij. Of Netflix daadwerkelijk iets met deze boze geluiden van kijkers gaat doen, is niet bekend. 

De eerste twee seizoenen van Warrior Nun zijn te zien op Netflix.