Wanna play? Dit is de nieuwe stem van Chucky!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wanna play? Dit is de nieuwe stem van Chucky!

Wanna play? Dit is de nieuwe stem van Chucky!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Child’s Play krijgt een reboot, en niets of niemand wordt gespaard. Zelfs Chucky krijgt een totaal nieuwe stem: en nog een beroemde ook. Hij springt vast een gat in de lucht.

Mark Hamill zal in Child’s Play de stem inspreken van de vernieuwde Chucky. Dit maakte de acteur zelf bekend op social media.

Hamill is natuurlijk het bekendst als Luke Skywalker in de Star Wars-films, maar is ook een beroemd stemacteur. Hamills Joker uit Batman: The Animated Series wordt bijvoorbeeld gezien als dé standaard voor dit beroemde personage. The Joker maakt ook duidelijk dat Hamill makkelijk wisselt tussen joviaal en psychopathisch; geknipt voor Chucky, of niet?

Child’s Play

De hoofdrol in de nieuwe Child’s Play is voor Gabriel Bateman (Lights Out, American Gothic). Hij speelt de jonge Andy Barclay, die een moordlustige speelgoedpop (Mark Hamill) voor zijn verjaardag krijgt. Aubrey Plaza (Parks And Recreation, Legion) speelt Andy’s moeder en Brian Tyree Henry (Atlanta, Widows) detective Mike Norris, die een aantal gewelddadige sterfgevallen onderzoekt.

De nieuwe Child’s Play lijkt de boze Chucky-pop weer een beetje van het horror-comedy-pad te trekken, dat de ‘good guy doll’ sinds 1998 bewandelt. Sinds Bride Of Chucky is er van horror eigenlijk al geen sprake meer. Don Mancini, de bedenker en schrijver van Child’s Play die de laatste drie Chucky-films regisseerde, is niet zo blij met deze reboot. Hij probeert op dit moment een Chucky-serie aan de man te brengen.

De Child’s Play-remake draait vanaf 20 juni in de bioscoop: precies een week voor die ándere killer-pop. Opvallend genoeg is er nog geen enkel spoor te bekennen van een enge seriemoordenaar wiens geest in Chucky huist. Zou de pop gewoon een op hol geslagen robot zijn? Voor zover we dat gewoon kunnen noemen, natuurlijk.

Lees verder