Dionne Stax en Splinter Chabot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dionne Stax en Splinter Chabot

‘Waarom heeft Dionne Stax geen gun-factor?’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dionne Stax krijgt van tv-kijkers regelmatig kritiek, en Veronica Superguide-columnist Rob Goossens weet niet precies waarom. ‘Bijna alles wat ze maakt scoort mooie cijfers!’

Goossens snapt niet waarom er online zoveel haat leeft voor Dionne Stax. “Bij de meeste sterren snap ik wel waar hun gun- of irritatiefactor vandaan komt, maar eigenlijk alles wat Stax maakt scoort mooie cijfers. Toch zou je, als je het online commentaar over haar leest, denken dat de presentatrice er niks van kan.”

Hetzelfde overkomt Jaïr Ferwerda, die met zijn (soms lullige) filmpjes politici een spiegel voorhoudt. “Hij laat geregeld zien tot wat voor debiele dingen politici zich late verleiden voor wat tv-seconden.”

Leave Dionne Stax alone!

Dionne Stax werd neergesabeld omdat ze een beetje koket deed in Droomhuis Gezocht. Kandidaat Dolf maakte de hele uitzending schuine opmerkingen tegen Stax, en cabaretier Marc-Marie Huijbregts maakte gehakt van haar gegiechel. ‘Er zijn van die vrouwen die dat hebben, die kunnen alleen op een flirterige manier met mannen praten.’

Goossens keek de uitzending terug, en volgens hem ging Dionne Stax juist helemaal niet op zijn avances in. Wie hij wél irritant vindt? Splinter Chabot!

Splinter Chabot wel/niet irritant

Volgens Goossens is ‘het afzagen van je eigen been met een broodmes’ ontspannender dan kijken naar Bart of Splinter Chabot. Toch heeft deze ‘irritante’ presentator nu een leuk programma te pakken. “Ondertussen aan de Hofvijver, over de grootschalige renovatie van het Binnenhof, werd niet per se denderend bekeken, maar was zeker de moeite waard.”

Eerder kwamen in Veronica Superguide al 'vrienden en vijanden' van Dionne Stax aan het woord. Johan Derksen noemde de presentatrice 'een robotje zonder charisma', terwijl haar collega Selke Stojancic 'haters' terechtwijst. “Als ik lees dat ze weer eens saai wordt genoemd, denk ik: Jullie kénnen haar niet! Ze is lief en serieus, maar ook grappig en gewoon een heel leuk persoon.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In de Veronica Superguide van deze week vertelt Bobbi Eden over de vooroordelen die ze als ex-pornoactrice tegenkomt: “Een journalist was ooit verbaasd dat ik boeken las.” De Netflix-docu Coming out Colton gaat over een American football-speler die na lang twijfelen uit de kast komt. In Nederland heerst er nog altijd een taboe op homoseksuele voetballers, volgens John de Bever en Jeroen Gortworst.

Tatum Dagelet werd helemaal ‘paranoïde’ door haar deelname aan Hunted VIPS. "Je wilt echt niet weten wat ze allemaal over je te weten kunnen komen."

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.

Lees verder