Waarom hebben/hadden André en Roxeanne Hazes eigenlijk ruzie?

André en Roxeanne Hazes

Laatst sprongen Hazes-fans een gat in de lucht: de zoontjes van André en Roxeanne Hazes hebben elkaar dan eindelijk, voor het eerst, ontmoet! Enorm schattig, maar betekent dit ook dat broer en zus Hazes hun verbroken band hebben gelijmd? En wáárom hadden ze eigenlijk mot?

De ruzie tussen ‘Dré’ en ‘Rox’ speelt al jáááren en duikt eens in de zoveel tijd weer eens op in de showmedia. Maar door alle roddel, achterklap, geruchten en nieuwtjes rondom de Hazes-clan, raak je op een gegeven moment misschien een beetje de kluts kwijt. Wij doken even in de archieven om te achterhalen waar de fittie nu eigenlijk mee begon.

Monique

Het kort-door-de-bocht-antwoord: Monique Westenberg. Schijnbaar was zij de reden dat de twee op standje radiostilte gingen. “Broer en zus kregen jaren geleden ruzie toen André een relatie kreeg met Monique Westenberg”, weet Shownieuws. “Zijn ex was 16 jaar ouder dan de zanger. Rachel en Roxeanne zouden niet achter deze relatie hebben gestaan, hierdoor is André uit huis gegaan en verbrak hij alle contact.

Ruzie

In eerste instantie had André dus ook geen contact met zijn moeder Rachel. Die zat in kamp-Rox. “Ik weet nog steeds niet wat ik fout heb gedaan”, blikte Roxeanne ooit terug in Het Parool. “Behalve dat ik achter mijn moeder ben blijven staan en ik misschien meer mijn eigen gevoel had moeten volgen in plaats van een kant te kiezen. Daarna zijn er over en weer dingen gebeurd waardoor we in een negatieve spiraal zijn beland. Daar heb ik nu geen zin meer in.

Rachel

Later kreeg André dan wél weer goed contact met Rachel. Maar die verklapte laatst in een RTL Boulevard-interview dat ze géén contact meer heeft met Roxeanne. Het is dus nog maar de vraag of zo’n oude foto als hieronder, waarop de drie-eenheid gezamenlijk poseert, ooit nog opnieuw gemaakt kan worden.

Waarom hebben/hadden André en Roxeanne Hazes eigenlijk ruzie?

Wat vindt André?

Nederlands bekendste volkszanger van dit moment heeft zich trouwens ook al eens pittig uitgelaten over zijn relatie met zuslief. “Van mij hoeft het niet meer goed te komen”, zei hij in 2019 nog in Waar is De Mol?. “Ik vind het wel prima zo.” Eerder dit jaar kwam er een publieke ommezwaai: Dré liet weten kippenvel te krijgen van Rox’ zangkunsten en zij ontkende op haar beurt dat er sprake was van ruzie. Sterker nog, de sfeer onderling beschreef ze als “onwijs gezellig”. Oftewel: na een foto van hun kids is het nu wachten op een foto van hén!