Waarom hadden Geer & Goor altijd ruzie?

Door Robin Heerkens
Gordon en Gerard Joling

Het is deze maand precies twee jaar geleden dat Gordon en Gerard Joling samen een tv-programma deden: de eerste The Voice Senior. Als duo-coaches, ook dat nog. Inmiddels staat de haat-liefdeverhouding al een flinke tijd op... nou ja, in ieder geval niet op 'liefde'. Hoe komt het toch dat de twee altijd ruzietjes hadden?

Gerard deelde eerder dit jaar een flinke sneer uit aan Gordon door vraagtekens te zetten bij zijn afkicktraject. "Ik denk: die gaat in een underdogpositie, zodat mensen denken ‘wat zielig’. Hoe kun je nou in een maand afkicken?", aldus Geer. Uiteraard gaf Gordon toen ook een flinke tik terug. "Wat zielig. Ik ga daar niets over zeggen. Ik bedoel: het is Gerard Joling, that’s it", pareerde Goor. 2020 was maar net begonnen of we waren alweer beland in fittie nummer 3245.

Hoogte- en heel veel dieptepunten

Het 'valse stiefzusters-duo' begon ooit nadat Gerard en Gordon zo heerlijk snerend tegen elkaar tekeer gingen in het Toppers-promotieprogramma Froger, Joling & Gordon: Over De Toppers. Hun chemie spatte van het scherm, waarna ze in 2005 hun eerste Joling & Gordon over de vloer maakten. En de rest is geschiedenis... De jaren daarna kregen ze eens in de zoveel tijd ruzie. Dan deed de een weer een uitspraak die de ander niet beviel en dat dan veertig keer. We hebben even in het archief gedoken en dit NU.nl-nieuwtje uit 2011 spreekt boekdelen. 'Gordon blaast film met Gerard Joling af', luidt de kop. Er zou dus eigenlijk een Geer & Goor The Movie komen, alleen Gordon was bang om ruzie te krijgen met Gerard. "Ik ben gewoon doodsbang dat als wij die film gaan maken, we weer bloedbonje hebben binnen twee weken." Nou, sindsdien is er eigenlijk niets veranderd.

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!