Simon Zijlemans

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Simon Zijlemans

VTBL niet van de buis ondanks dramatische kijkcijfers

|
|

Laatste update:

RTL 7’s nieuwe voetbaltalkshow VTBL heeft met iedere uitzending minder kijkers. Toch krijgt het de tijd om zich te bewijzen, dat bevestigt een woordvoerder aan AD. “We spelen geen paniekvoetbal.” VTBL trok gisteravond 72.000 kijkers.

Al eerder geflopt

VTBL flopte al eens eerder toen Humberto Tan de kar mocht trekken. Nu krijgen presentatoren Simon Zijlemans en Frank Evenblij de kans om Veronica Offside van de troon te stoten. Overigens begint Frank pas op 29 augustus met de moeilijke klus vanwege vakantie. De voetbalanalisten Jan Boskamp, Anouk Hoogendijk, Theo Janssen, Aad de Mos, Hedwiges Maduro en Ron Vlaar wisselen elkaar per uitzending af.

Lagere kijkcijfers

De nieuwe stijl van VTBL werpt zijn vruchten nog niet af. Het programma startte vorige week met een schamele 126.000 kijkers en sindsdien zijn die lage getallen in een vrije val. VTBL komt nog maar met een vingertopje boven het kijkcijfermoeras uit. 

De vergelijking met het programma van Wilfred Genee is ook snel gemaakt omdat beide programma’s op hetzelfde tijdstip worden uitgezonden. De kijkers van Veronica Offside weten wel welke zij beter vinden.

VTBL is iedere maandag- en vrijdagavond te zien om 20.30 uur op RTL 7.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder