VTBL Simon Zijlemans

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
VTBL Simon Zijlemans

Enorme domper voor RTL: VTBL mist doel

|
|

Laatste update:

De nieuwe RTL-voetbaltalkshow VTBL trapte gisteravond af op RTL 7, maar daar houdt het goede nieuws gelijk op want de kijkcijfers waren miserabel. Met 126.000 kijkers (via Stichting KijkOnderzoek) voor z’n eerste aflevering, haalt VTBL de kijkcijfer Top 25 van de dag niet eens.

Vlekje op gouden zomer voor RTL

“Au, au, au. Het vernieuwde VTBL kan nog geen deuk in een pakje boter slaan met de eerste aflevering”, aldus kijkcijferkenner Tina Nijkamp op Instagram. Tina maakt ook de pijnlijke vergelijking met vorige week. Toen scoorde RTL 7 iets hogere kijkcijfers door een film te herhalen. “Eerste tegenvaller voor RTL in deze voor hen gouden zomer.”

Concurrent voor Veronica Offside

VTBL is RTL z’n antwoord op Veronica Offside dat volgende week start met Wilfred Genee op SBS6. In 2019 lukte het Humberto Tan niet om van VTBL wat te maken, maar deze keer nemen Simon Zijlemans en Frank Evenblij omstebeurt de presentatie op zich. RTL heeft zoveel vertrouwen in het programma dat ze het lijnrecht tegenover Veronica Offside zetten, van maandag t/m vrijdag om 20.30 uur op RTL 7.

Hopelijk worden de cijfers beter want de eerste avond haalde VTBL de kijkcijfer Top 25 niet. Het NOS 8 uur Journaal had met 1,5 miljoen kijkers goud, zilver is voor De Slimste Mens (1,4 miljoen kijkers) en het RTL Nieuws van half 8 won brons met een ronde 1 miljoen kijkers.

Veronica Offside start maandag 15 augustus om 20.30 uur op SBS 6 en gaat de strijd aan met VTBL, dat op hetzelfde tijdstip op RTL 7 wordt uitgezonden.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder