• BN'ers
  • VI
  • TV

RTL kondigt VTBL aan, concurrentiestrijd met VI barst los

Frank Evenblij

Een titanenstrijd in voetbaltalkshowland: Talpa vs. RTL! Het nieuwe 'VI' met Wilfred Genee op Veronica neemt het op tegen het zojuist aangekondigde VTBL van RTL 7.

VTBL keert terug bij RTL 7, zo maakte producent Blue Circle donderdag bekend. De talkshow komt vanaf 8 augustus twee keer per week op maandag en vrijdag top tv. Presentatoren Frank Evenblij en Simon Zijlemans gaan het programma ieder een avond voor hun rekening nemen.

Vaste analisten

Wie staan er in de basis? Als vaste analisten zullen Theo Janssen, Jan Boskamp, Hedwiges Maduro, Anouk Hoogendijk, Aad de Mos en Ron Vlaar bij het programma aanschuiven. Daarnaast schuiven er elke aflevering wisselende gasten aan.

Flopshow

VTBL kwam in 2019 ook al op tv, toen met Humberto Tan aan het roer. Het programma werd na zo'n zes maanden weer van de buis gerukt wegens nogal tegenvallende kijkcijfers. Afgelopen juni werd al bekend dat RTL werkte aan een nieuw praatprogramma over voetbal. In de uitzendingen zitten beelden van de Champions League, waarvan RTL in augustus 2021 de uitzendrechten kocht.

Voetbaltalkshowstrijd

Met VTBL gaat RTL 7 de frontale confrontatie aan met Veronica, dat woensdag onthulde ook met een nieuwe voetbaltalkshow te komen. Het nog naamloze programma begint op 15 augustus en staat onder leiding van Wilfred Genee. Het wordt net als VTBL elke maandag en vrijdag uitgezonden. Vaste gasten zijn daar Wim Kieft, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde. Wilfred maakt deze nieuwe 'VI' naast de dagelijkse talkshow Vandaag Inside, waardoor hij twee keer per week twee talkshows op één avond (!) presenteert.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide