ruinerwold boerderij familiedrama politie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
ruinerwold boerderij familiedrama politie

Serie over spookfamilie Ruinerwold in de maak bij Videoland

|
|

Laatste update:

Videoland maakte vandaag bekend dat het werkt aan een nieuwe Original-serie. Na eerdere Originals als Mocro Maffia en De Twaalf van Oldenheim gaat de streamingdienst nu aan de slag met het familiedrama dat zich in Ruinerwold afspeelde…

Familedrama Ruinerwold als inspiratie voor serie

Het nieuws van de spookfamilie in Ruinerwold wist iedereen vorig jaar te choqueren. Het gezin van vader Gerrit Jan van D. bleek namelijk jarenlang onder de radar te zijn gebleven. In ieder geval totdat een van zijn kinderen het terrein wist te verlaten en zijn verhaal deed in een lokale kroeg. Het leven van het gezin vormt de inspiratiebron voor een nieuwe zesdelige dramaserie op Videoland. Antoinette Beumer, hoofd drama bij de streamingdienst, stelt dat verhalen zoals Ruinerwold vaak een "ver-van-je-bed-show" zijn. Met andere woorden: dat dit in Nederland kon gebeuren, had niemand voor mogelijk gehouden. En juist daarom ziet Videoland er een geschikte Original-serie in!

Verhalen van eigen bodem op Videoland

Videoland streeft er namelijk naar om verhalen van eigen bodem te vertellen, die ons land van een andere kant laten zien. Dat deed het eerder bijvoorbeeld ook al in een eerdere Original: Mocro Maffia. Wanneer de dramaserie over Ruinerwold op de streamingdienst verschijnt, is nog onbekend. Gelukkig is er tot die tijd nog veel meer te bingen! We vertellen je sowieso wekelijks welke content nieuw is op Videoland. Ook wijzen we je regelmatig op bijzondere toevoegingen aan het aanbod, zoals Ex On The Beach en Scandal.

Lees verder