Gerard Joling bij het Muziekfeest van het Jaar in het ZiggoDome

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gerard Joling bij het Muziekfeest van het Jaar in het ZiggoDome

Video: vrouw dringt woning Gerard Joling binnen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gerard Joling is afgelopen zondagavond slachtoffer geworden van een 'babbeltruc'. Een voor hem onbekende vrouw drong op listige wijze zijn woning binnen.

Gerard, die eerder deze maand nog in het nieuws kwam na zijn uithalen richting zijn afgekickte ex-collega Gordon, was "ontdaan" na het incident. Dit onthulde RTL Boulevard gisteren in hun uitzending.

'Babbeltruc'

Het heeft er alle schijn van dat het hier om een babbeltruc ging. Dit is een tactiek waarbij overvallers, fraudeurs en ander gespuis op slachtoffers inpraten, heel 'onschuldig' overkomen en vervolgens toeslaan. Bij Gerard leek hetzelfde aan de hand: de vrouw kwam met allerlei tassen aanzetten, belde aan, ging heel snel naar binnen en gaf de zanger en RTL-presentator zelfs een knuffel. Bizar.

'Raar verhaal'

Misdaadjournalist John van den Heuvel vindt het een "raar verhaal". "Er stapt en dame uit en die gaat heel doelgericht af op zijn voordeur. Gerard is - en dat zie je ook op dit beeld - min of meer verrast. Overweldigd. En die vrouw loopt door en komt uiteindelijk in de huiskamer terecht." John, die er bij Gerard op aandrong dat hij er melding van moest maken bij de politie, zegt dat de onbekende vrouw zich juist voordeed als een bekende van Gerard. 

En nu?

Uiteindelijk voelde Gerard toch aan dat er hier iets niet klopte. Hij stuurde - terwijl de vrouw in zijn huis rondliep - zijn buren een sms en die kwamen uiteindelijk poolshoogte nemen. De vrouw wist te ontsnappen. Het is vooralsnog niet bekend wie deze dame was, maar ze staat vol op Gerards bewakingsbeelden. Wordt vervolgd...

Lees verder