VI - René van der Gijp niet happy met Rutte-uitzending: ‘Wat moet ik ermee?’

Vandaag Inside scoorde een enorme kijkcijferhit met minister-president Mark Rutte aan tafel. René van der Gijp vond zijn komst tóch niet helemaal geslaagd. “Eigenlijk moet je hem na tien minuten wegsturen.”

René van der Gijp in Vandaag Inside

De minister-president baarde opzien door twee dagen vóór de verkiezingen voor de Provinciale Staten aan te schuiven bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Veel mensen vonden dat Vandaag Inside zich niet moest lenen voor zo’n ‘campagnebezoek’, maar ondanks alle kritiek ging de uitzending gewoon door (VI heeft wel voor hetere vuren gestaan).

Wat moet ik ermee?

Zo zagen we de staatsman zitten met een ‘dildohelm’, stuurde hij Johan Derksen met een kluitje in het riet én ontdekten we dat de langstzittende premier weet wat ‘neuken’ is. Vandaag Inside keek vandaag triomfantelijk terug op de uitzending, maar René van der Gijp was bijna net zo stil als hij naast Rutte was. Pas toen Wilfred Genee hem vroeg wat hij nou van de recorduitzending vond begon hij. “Ik vind eigenlijk elk programma waarin elke vorm van luchtigheid een beetje ontbreekt… ja, wat moet ik ermee?”

Hij komt er geweldig uit

René zat er wel bij, maar was tijdens de Mark Rutte-show eigenlijk al afgedwaald. “Op een gegeven moment werd er niet veel meer met zijn antwoorden gedaan. Daar kan die man ook niks aan doen. Je kan zijn antwoorden op een gegeven moment niet accepteren, maar wat moet je dan? Dan moet je hem na tien minuten wegsturen.” Mark Rutte is in debatten lastig te vangen, moest ook Wilfred toegeven: “Je weet al wat hij gaat zeggen, en hij komt er geweldig uit.”

Hoewel René dus niet zo te spreken was over de uitzending, meldde Wilfred Genee dat Mark Rutte aangeboden had om binnenkort nog eens langs te komen als er géén verkiezingen op het spel stonden. Wat René betreft hoeft de minister-president waarschijnlijk geen haast te maken met deze belofte!

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, rond 21.30 uur.