Verlaat Maggie The Walking Dead?

Verlaat Maggie The Walking Dead?

Het achtste seizoen van The Walking Dead gaat binnenkort weer verder. Het is volstrekt onduidelijk of Maggie (Lauren Cohan) het begin van het achtste seizoen haalt. Niet vanwege de duivelse Negan of een zombiebeet: Cohan krijgt misschien een hoofdrol in een andere serie!

Cohan heeft getekend voor een pilot van een andere spannende serie: Whiskey Cavalier, van de Amerikaanse zender ABC. De show draait om CIA-agent Will Chase (codenaam Whiskey Cavalier), die samenwerkt met de harde geheim agente Francesca Trowbridge (Lauren Cohan). Samen leiden ze een team spionnen dat crisis na crisis oplost. Terrorisme en internationale schandalen spelen natuurlijk een rol, maar Whiskey Cavalier heeft ook veel ruimte voor de mensen achter de organisatie.

Maggie?

Het is nog ‘maar’ een pilot, maar de kans bestaat dat Whiskey Cavalier binnenkort veel van Cohans tijd vergt. Dit komt bovenop de onenigheid tussen de actrice en de makers van The Walking Dead, die al een tijdje suddert.

Cohan is van mening dat ze inmiddels één van de bekendste gezichten in The Walking Dead is. Haar personage Maggie ís op zich ook belangrijk, maar krijgt de laatste tijd weinig kans om te stralen. Op zich is het niet vreemd dat Cohan ook wel een (hoofd)rol in een andere serie wil spelen, hoe groot The Walking Dead ook is!

Blufpoker

Geruchten over zéér moeilijke contractonderhandelingen doen al een tijdje de ronde. Het nieuws over de pilot maakt de situatie er niet beter op! Cohan eiste in eerste instantie een vergelijkbaar salaris als Andrew Lincoln (Rick) en Norman Reedus (Daryl). AMC kwam niet over de brug, waarna de onderhandelingen gestaakt werden. 

Hoe langer deze situatie duurt, des te hoger wordt de druk op AMC. Zij willen natuurlijk snel zekerheid over wie er aan het volgende seizoen van de serie meedoen! Cohan is, mede door haar rol in The Walking Dead, de laatste tijd vaak benaderd om in andere series te spelen. Zij lijkt dus in het voordeel te zijn, hoewel ze natuurlijk ook gewoon uit The Walking Dead geschreven kan worden… Het is een ingewikkeld potje blufpoker!

Volgens Deadline zou de deelname aan Whiskey Cavalier niet automatisch betekenen dat Maggie verdwijnt uit The Walking Dead. Cohan zou nog tijd hebben om als bijpersonage mee te spelen. Met het accepteren van de nieuwe rol stuurt ze wel een duidelijk signaal!

Het achtste seizoen van The Walking Dead gaat op 26 februari verder op FOX.