Jan Joost van Gangelen van FOX Sports

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Joost van Gangelen van FOX Sports

Massale opzeggingen sportzenders door coronacrisis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook de Nederlandse omroepen worden hard getroffen door de corona-uitbraak. Vorige week kondigde John de Mol al ‘draconische maatregelen’ aan om de crisis het hoofd te bieden. De betaalde sportkanalen hebben ook zwaar te lijden onder de maatregelen om het virus onder de duim te houden. Zo liggen onder meer de eredivisie en de Formule 1 helemaal stil. De zenders zijn dus vooral aangewezen op herhalingen, talkshows en nog meer herhalingen om de zendtijd te vullen. En dat is voor veel sportfans reden genoeg om hun abonnement stop te zetten!

Geen geld terug

Volgens Totaal TV regent het momenteel opzeggingen bij FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. Veel klanten willen hun geld terug van de providers, omdat grote sportevenementen niet doorgaan. Dat gaat Ziggo en KPN wat ver, maar de abonnementen kunnen wel per direct worden opgezegd. In verband met de coronacrisis laat Ziggo een eventuele opzegtermijn varen.

Schade

Het lijkt erop dat Ziggo Sport Totaal harder wordt geraakt door de vele opzeggingen dan FOX Sports. Deze sportzender heeft namelijk een deal gesloten met de providers, met uitzondering van Ziggo, waardoor iedere klant standaard een bedrag van iets meer dan € 2,50 betaalt aan FOX Sports. Hierdoor blijft de schade van de zender ook in tijden van crisis binnen de perken. Laten we voor ons allemaal hopen dat de eredivisie en de Formule 1 snel worden hervat!

Lees verder