John de Mol: Ontslagen bij Talpa zijn onvermijdelijk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John de Mol: Ontslagen bij Talpa zijn onvermijdelijk

John de Mol: Ontslagen bij Talpa zijn onvermijdelijk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is inmiddels geen geheim meer dat de internationale entertainmentwereld hard is geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Bioscopen sluiten noodgedwongen de deuren, de opnames van talloze hitseries liggen stil en grote bioscoopfilms worden 'on demand' aangeboden om nog iets van het miljoenenbudget terug te zien op de bankrekening. Ook Talpa is in zwaar weer beland door de coronacrisis. Veel adverteerders houden tenslotte de hand op de knip nu Nederland half op slot zit!

‘Enorme impact’

In een interne e-mail die in het bezit is van De Telegraaf kondigt John de Mol ‘draconische maatregelen’ om deze barre tijden heelhuids door te komen. “In mijn veertig jaar als ondernemer heb ik nog nooit een crisis meegemaakt van deze omvang en met deze enorme impact”, zou de mediamagnaat hebben geschreven. Volgens De Telegraaf stelt De Mol dat ontslagen onvermijdelijk zijn. Uiteraard hoopt hij de gevolgen voor de werkgelegenheid binnen Talpa zoveel mogelijk te beperken.

Gordon en Patty

Al eerder deze week moest het mediabedrijf van John de Mol een aantal ingrijpende beslissingen nemen. Zo werd besloten dat de talkshow van Gordon en Patty Brard voorlopig van de baan is. Veronica Inside gaat nog wel gewoon door, maar bij gebrek aan voetbal zal ook het ook hier aan tafel vooral over de coronacrisis gaan…

Lees verder