Valt het doek voor Moordvrouw?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Valt het doek voor Moordvrouw?

Valt het doek voor Moordvrouw?

|
|

Laatste update:

Zeven seizoenen lang leefden we mee met Fenna en Evert, in de spannende serie Moordvrouw. Fans hoeven volgens Thijs Römer helaas niet op een nieuw seizoen te rekenen...

In het Radio 5-programma Volgspot, meldde Römer dat hij nog niet benaderd is voor een nieuwe serie. Volgens de acteur wordt Moordvrouw meestal in augustus en september gefilmd. Als er begin 2019 een nieuw seizoen zou komen had Römer dit dus al lang geweten.

De kijkcijfers van Moordvrouw daalden door de jaren heen, maar het zevende seizoen trok nog altijd zo’n miljoen kijkers per aflevering. Volgens Thijs Römer lijkt het er dus op dat Moordvrouw niet meer terugkeert, of in elk geval een stuk later dan gehoopt. Römer heeft naar eigen zeggen erg veel plezier gehad met de serie, maar ‘heeft het gevoel dat het hierbij blijft.’

Het is een bittere pil voor fans van de politieserie met Römer en Wendy van Dijk. En ze kregen het vorig seizoen al zo voor de kiezen!

Baantjer

Mogelijk heeft dit te maken met andere plannen van RTL. De zender wil volgend jaar de politieserie Baantjer nieuw leven inblazen. In 2019 moet er een bioscoopfilm verschijnen over rechercheur De Cock (met See-Oo-See-Kaa), met Waldemar Torenstra in de hoofdrol. Het verhaal gaat over de jongere jaren van De Cock, die met zijn partner Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) misdaden oplost in het roerige Amsterdam van de jaren 80.

In de film proberen De Cock en Montijn een aanslag op koningin Beatrix te verijdelen, tijdens haar kroning in 1980. De film dient ook als opmaat voor een nieuwe Baantjer-televisieserie op Videoland en RTL4. Grappig weetje: Moordvrouw werd juist gemaakt nadat Baantjer in 2006 stopte, en RTL4 een vervangende politieserie wilde hebben.

Het lijkt er dus op dat de politiecarrière van Evert en Fenna even in de ijskast staat.

Lees verder