De Cock, met See Oo See Kaa, maakt comeback in 2019!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Cock, met See Oo See Kaa, maakt comeback in 2019!

De Cock, met See Oo See Kaa, maakt comeback in 2019!

|
|

Laatste update:

Rechercheur De Cock maakt in 2019 een glorieuze comeback op het kleine én grote scherm. Naast een serie op RTL4 en Videoland, krijgt De Cock met See Oo See Kaa een bioscoopfilm, mat Waldemar Torenstra in de hoofdrol!

De serie en film richten zich op de jongere jaren van Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. In de nieuwe film, die begin jaren 80 speelt, is hij nét rechercheur bij de Amsterdamse politie. De Cock en zijn collega Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) onderzoeken een moord, die verband lijkt te houden met een gevaarlijke samenzwering.

Crimi Kings

De Cock en Montijn racen tegen de klok, om een aanslag op koningin Beatrix te voorkomen tijdens haar rumoerige kroning! De film vormt ook het startpunt voor de nieuwe Baantjer-serie, die later bij Videoland en RTL4 te zien is.

De nieuwe Baantjer-film en -serie worden geregisseerd door Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het scenario voor de film wordt gemaakt door Thijs Römer en Carl Joos (De Zaak Alzheimer, De Premier). De serie wordt geschreven door Wolter Muller (De Ludwigs) en Reint Schölvinck (Van God Los, Moordvrouw).

Baantjer

De populaire Baantjer-reeks werd geschreven door oud-agent Appie Baantjer, die 38 jaar werkte op het Amsterdamse bureau Warmoesstraat. Baantjer verkocht ruim 7 miljoen boeken, met zijn personages Jurre de Cock en Dick Vledder.

Tussen 1995 en 2006 was Baantjer een grote hit voor RTL4. Piet Römer (De Cock) en Victor Reinier (als zijn opvliegende collega Vledder) speelden de hoofdrollen in deze misdaadserie. In totaal werden er 123 afleveringen uitgezonden én een televisiefilm: De Cock En De Wraak Zonder Einde. In 1984 verscheen ook al een Baantjer-televisiefilm (Moord In Extase), met Joop Doderer as De Cock en Ron Brandsteder als Vledder.

De opnames van ‘Baantjer 2.0’ beginnen in september. De bioscoopfilm verschijnt in de loop van 2019. Iets later volgt de televisieserie: eerst op Videoland, en daarna op RTL4.

Lees verder