Carlo Boszhard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carlo Boszhard

Uitstekend begin I Can See Your Voice op RTL 4

|
|

Laatste update:

Presentator Carlo Boszhard zette de hype rondom I Can See Your Voice van te voren flink aan, maar kon de nieuwe spektakel show de hoge verwachtingen waarmaken? Als we de kijkcijfers erop naslaan: JA.

Kijk, het zijn cijfers waar The Masked Singer - van dezelfde makers - zijn bed niet voor uitkomt, maar ruim 900.000 kijkers op de donderdagavond is een zeer geslaagd debuut!

Wat goééééd

Vorige week zat RTL 4 rond hetzelfde tijdstip met twee programma's op respectievelijk 400.000 en 600.000 kijkers dus alleen al in dat opzicht is het pure winst voor de zender. Maar die, om precies te zijn, 954.000 kijkers (zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek) is nog knapper als je kijkt naar de moordende concurrentie. I Can See Your Voice wist zich redelijk staande te houden tegenover de slotaflevering van Beste Zangers (1,6 miljoen kijkers) en het altijd goed scorende Chateau Meiland (1,3 miljoen kijkers).

Heel veel belangstelling

In potentie hadden het natuurlijk nog veel meer kijkers kunnen zijn. I Can See Your Voice had een totaal bereik van iets meer dan 2 miljoen kijkers. Maar daar zitten dus ook kijkers tussen die misschien alleen maar even een minuutje voorbij hebben gezapt. Wat je daarvan kan zeggen? Er was in ieder geval heel veel belangstelling voor deze nieuwe, uit Korea overgewaaide tv-sensatie.

Wat is I Can See Your Voice?

Denk je nu steeds: maar wat ís dit voor een show? Nou, in I Can See Your Voice mag een fan van een bekende Nederlandse artiest, die ook in de studio zit, raden welke kandidaat wél kan zingen - er zitten namelijk een stel blèrende valse kraaien tussen. Door het uiterlijk, imago en de lip sync-ronde kan die fan, samen met een BN'er-panel, raden welke kandidaat de echte zanger is.

I Can See Your Voice is elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Lees verder